Novak Djoković „defilează” la US Open. Ce record a reușit sârbul la Grand Slam

Novak Djoković (2 ATP) a ajuns deja în turul trei de la US Open, cel mai recent în urma abandonului unui compatriot, Laslo Djere, acesta din urmă fiind serios pus la încercare de o accidentare la spate, la scorul de 6-4, 6-4, 2-0, miercuri seară. De altfel, sârbul a reușit un record semnificativ în „sportul alb”.

Novak Djoković avansează repede la US Open (FOTO: EPA)
Novak Djoković avansează repede la US Open (FOTO: EPA)

Concret, Djoković devine primul jucător din tenis care câştigă cel puţin 90 de meciuri în fiecare Grand Slam: 94 la Australian Open, 96 la Roland Garros, 97 la Wimbledon şi 90 la US Open. Mai departe, sportivul în vârstă de 37 de ani va evolua în turul trei cu australianul Alexei Popyrin (28 ATP), care l-a învins pe Pedro Martínez (43 ATP), scor 6-2, 6-4, 6-0. Djoković şi Popyrin s-au întâlnit de trei ori, până acum, două dintre partide având loc la Grand Slam-uri (anul acesta, la Australian Open şi Wimbledon). De fiecare dată sârbul s-a impus, duelurile depășind durata de trei ore. 

Sârbul, pus la încercare de problemele medicale

Totuși, nici Djoković n-a avut o misiune ușoară, până acum, la US Open, confruntându-se la rândul său probleme medicale și existând clipe trăite la intensitate maximă și pline de emoții, când sârbul a cerut ajutorul medicului şi fizioterapeutului, între seturi. Din fericire, nu a fost vorba de ceva grav, iar la conferinţa de presă de după meci cel mai titrat jucător din istorie a ţinut să precizeze să lămurească faptul că era de o durere de stomac, apărută pe fondul temperaturii extreme. „Am avut probleme cu stomacul, în majoritatea timpului în primele două seturi, iar asta s-a reflectat în jocul meu. Îmi reveneam foarte dificil între puncte, pentru că transpiram foarte mult şi respiram greu. Nu au fost condiţii ideale de joc, asta e sigur”, a spus sârbul.  

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Novak Djokovic (EPA) jpg
influencer cehia jpg
barbosu voinea chiles  jpg
Neagu Twitter jpg
Mihai Covaliu (Sportpictures) jpg
Romanii de la Jocurile Olimpice si Paralimpice (Facebook) jpg
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Ciprian Tatarusanu (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net