O atletă refuză prezența la Mondiale pentru că se dispută duminica

Ultima actualizare:

Campionatele Mondiale de Atletism din SUA au adus în atenția lumii cazul unei sportive, care refuză să concureze, dată fiind ziua în care se desfășoară competiția. Concret, deși este calificată pentru a evolua, atleta americană Alina McDonald, a doua la selecţiile din SUA la săritura cu prăjina, nu va participa la proba sa, pentru că este programată duminica.

Alina McDonald (FOTO: Guliver/ Gettyimages)
Alina McDonald (FOTO: Guliver/ Gettyimages)

„Nu, nu voi merge la Mondiale. Aş fi putut să cer o schimbare a programului, dar Domnul a scris calendarul pentru mine. Mi-ar fi plăcut mult să particip, ar fi fost un vis devenit realitate. Însă eu nu concurez niciodată duminică. Îmi respect credinţa. Duminica este o zi sacră”, a declarat sportiva, potrivit „L'Équipe”.

În întreaga sa viață, atleta spune că a văzut duminica drept o zi de odihnă, în această zi neavând nici măcar un atrenament de pregătire, eliminând orice s-ar putea încadra la muncit. Iar cazul ei nu este nici pe departe o premieră – înapoi în timp, în anul 1991, multiplu medaliat cu aur la triplusalt, britanicul Jonathan Edwards a refuzat să evolueze la Campionatele Mondiale de la Tokyo, după ce proba sa a fost programată duminică. Mai mult, acesta a așteptat încă patru ani pentru a evolua din nou la nivel mondial, reușind ulterior chiar un record, încă valabil.

În vârstă de aproape 25 de ani, Alina McDonald „și-a resetat” anul acesta recordurile personale la săritura cu prăjina, sărind 4,65 de metri outdoor și 4,60 metri indoor. Recordul mondial la outdoor este deținut de rusoaica Elena Isinbaeva, care a sărit 5,06 metri, în vara lui 2009. La indoor, amerincanca Jennifer Suhr a scris istorie, în primăvara lui 2013, când a înregistrat 5,02 metri.

Campionatele Mondiale de atletism se vor desfășura la Oregon, în Eugene, în perioada 15-24 iulie.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net