Primele medalii pentru David Popovici, în 2023: „aur” la două probe. Cum a reacționat

David Popovici reușește performanță după performanță în înotul românesc, cel mai recent devenind campion național, miercuri, la probele de 50 de metri liber și 100 de metri spate. Astfel, sportivul de 19 ani, de altfel campion mondial și european la 100 și 200 de metri liber, a câștigat titlul național la competiția care se desfășoară, săptămâna aceasta, la Otopeni.

David Popovici a cucerit două medalii de aur la Naționalele de la Otopeni (FOTO: Sportpictures)
David Popovici a cucerit două medalii de aur la Naționalele de la Otopeni (FOTO: Sportpictures)

Podiumul probei de 50 de metri liber a fost ocupat de David Popovici, cu 22.62 de secunde, Constantin George Alexandru Stoica, cu 22.96 și Patrick Dinu, cu 23.31. 
În aceeași zi, David Popovici a luat startul în serii la 100 de metri spate și s-a calificat în finală, cu al patrulea timp. Apoi, în finală, a încheiat primul, în 54.74, fiind urmat în clasament de Denis Laurean Popescu, 55.0 și Robert Andrei Badea, 58.89.

Ce face pentru a nu cădea pradă presiunii

„A început sezonul pentru posibilitatea calificării la Jocuri, în premieră avem un concurs care ne oferă posibilitatea asta. Dacă este să mă calific, super, o să mă bucur, dar cu siguranță nu e un obiectiv. M-a obosit foarte tare proba asta, n-am mai făcut-o de mult și am uitat cum se simte. E o oboseală diferită. Ce am experimentat? Una dintre probele cu care mi-am început cariera profesionistă, când eram mic înotam foarte mult spate. 
Nu mi se pare că trece repede, mai e suficient de mult. Ce fac ca să mă ajut pentru a nu mă lăsa acaparat de presiuni, așteptări, este să o iau cu pași mici. Mai am patru zile din aceste naționale, mai am poate Cupa României, încă un concurs în vară, mai am și Mondialele. La unul dintre ele, mă voi și califica”
, a spus David Popovici.
Parcursul lui David Popovici la Campionatul Național nu e nici pe departe încheiat, având în program alte patru probe cu potențial de medalii: 50 de metri fluture, 100 de metri liber, 100 de metri fluture și 400 de metri liber.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net