România încearcă de vineri surpriza în Fed Cup. Programul meciurilor

Ultima actualizare:

Pentru România acest meci este chiar unul în care jucătoarele noastre nu au nimic de pierdut. Cu o singură jucătoare de Top 100 în lot, româncele pleacă din start cu șansa a doua în fața unei echipe care o are în componență pe Iga Swiatek, liderul mondial.

Echipa de Fed Cup a României pentru meciul cu Polonia (FOTO: Cristina Huțu/ FRT)
Echipa de Fed Cup a României pentru meciul cu Polonia (FOTO: Cristina Huțu/ FRT)

Vineri, vor avea loc meciurile Irina Begu, locul 63 WTA - Magda Linette, locul 58 WTA, şi Mihaela Buzărnescu, locul 123 WTA - Iga Swiatek, locul I WTA, în cadrul întâlnirii Polonia - Roâmnia din calificările pentru turneul final al Billie Jean King Cup. Primul meci încele la ora 14.00. 

Sâmbătă, de la ora 12.00, se dispută meciurile de simplu Irina Begu - Iga Swiatek şi Mihalea Buzărnescu - Magda Linette, precm şi partida de dublu Magdalena Frech / Alicija Rosolska - Andreea Mitu / Andreea Prisăcariu. Toate meciurile vor fi în direct la Digi Sport. 

Echipa învingătoare a acestei întâlniri va merge la Turneul Final 2022, printre cele mai bune 12 formaţii din lume. Echipa învinsă va juca un baraj de rămânere în Grupa Mondială.

Horia Tecău e căpitan nejucător pentru prima dată

Aflat pentru prima dată în calitate de căpitan nejucător al echipei României, Horia Tecău are un debut foarte dificil, având în vedere problemele cu care se confruntă echipa noastră. ”Este o provocare, o situaţie specială. Din păcate pentru noi au fost câteva cazuri de accidentări şi alte probleme, dar nu mă concentrez pe aceste lucruri acum. Echipa este aici acum, am început să ne pregătim şi nu ne gândim decât la meci. Nu pot să spun ce aşteptări aveam. Sunt pentru prima oară în acest rol şi învăţ cum este să fii căpitan. Situaţia prezentă uşor specială ne face să ne pregătim mai bine pentru acest meci. Şi oricine va intra în teren va reprezenta România cu o atitudine de învingător şi cu mândrie. Ne bucurăm că avem condiţii minunate să ne pregătim aici. În acest moment concentrarea este doar pe ultimele zile de pregătiri”, a declarat fostul campion de la Wimbledon și US Open.

El spune că a încercat să umple cumva golurile lăsate nu doar de absența primelor patru jucătoare, Simona Halep, Sorana Cîrstea, Gabriela Ruse și Jaqueline Cristian, dar și ale îmbolnăvirii Monicăi Niculescu și a Ralucăi Olaru. ”A fost o provocare, am încercat să gestionez fiecare moment când a apărut şi să întregesc echipa cum a apărut oportunitatea. Situaţiile acestea prezintă nişte oportunităţi să se întâmple alte lucruri. Mă bucur că suntem aici şi că ne pregătim bine şi aştept să am o experienţă plăcută în week-end. Sportul m-a învăţat să cred în mine până la final. Cred în echipă şi ne vom lupta pentru şansa noastră. Nu are rost să vorbesc despre procentaje şi şanse, vreau să facem surpriza. Fetele sunt motivate să facă meciuri bune”, a mai spus Tecău.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net