Schimbare după 8 ani în fruntea handbalului: Constantin Din e noul președinte

Ultima actualizare:

Oamenii din handbalul românesc au ales schimbarea în fruntea Federației. După alegerile desfășurate ieri, noul președinte al Federației Române de Handbal este fostul arbitru internațional Constantin Din (53 de ani). Acesta l-a învins mai categoric decât și-ar fi imaginat chiar ei pe cel care a deținut funcția în ultimii 8 ani, Alexandru Dedu.

Constantin Din este noul președinte al Federației Române de Handbal (FOTO: Mediafax)
Constantin Din este noul președinte al Federației Române de Handbal (FOTO: Mediafax)

A fost nevoie de două tururi de scrutin pentru ca președintele să fie ales. Cu 157 de voturi, mai mult decât dublu față de contracandidatul său, Constantin Din a câștigat mandatul de președinte. Dedu a strâns doar 66 de voturi, cu 13 mai puține chiar decât în primul tur, lucru foarte rar la alegeri! În primul tur, tot Din era în frunte, cu 95 de voturi, urmat de Dedu, cu 79, de Bogdan Voina, cu 48 de voturi și de Maximilian Gavrilă, cu un singur vot!

Constantin Din e fost arbitru internaţional, iar în prezent este observator EHF. El a candidat pentru prima dată pentru funcţia de preşedinte al FR Handbal. Acesta a declarat că nu datorează nimic nimănui din lumea handbalului, deoarce nu a făcut promisiuni, dar a precizat în acelaşi timp că a semnat o demisie în alb şi va renunţa la funcţie dacă nu îşi va îndeplini obiectivele.

"Secretarul general este o funcţie foarte importantă şi pentru această funcţie trebuie să facem o analiză foarte, foarte atentă şi vom încerca să stăm de vorbă cu foarte mulţi oameni interesaţi pentru această poziţie. Nu există nicio înţelegere. În campania mea, nu m-am bazat pe promisiuni. Nu am promis nimănui din handbal nicio funcţie, absolut nimic, le-am spus şi le-am prezentat ceea ce-mi doresc să fac şi din punctul acesta de vedere mă simt foarte liniştit, pentru că în momentul de faţă nu am nicio datorie faţă de nimeni din handbalul românesc. Cred că vom găsi ce să facem împreună pentru binele handbalului românesc. Am o demisie semnată în alb, este o garanţie pentru ceea ce vreau să fac pentru handbalul românesc. Dacă nu reuşesc să facă lucrul acesta, eu singur mă voi retrage, nu trebuie să ajung...  Pentru domnul Dedu a fost o perioadă delicată, eu nu cred că aş fi rezistat la atâtea acuze cum a rezistat el. Cred că sunt suficient de realist să-mi dau seama dacă pot să fac anumite lucruri sau nu pot să le fac. Când îmi voi da seama că nu pot să le fac, mă voi retrage", a declarat Din, după Adunarea generală.

Constantin Din: ”Veți vedea un handbal corect”

El a promis un handbal corect, în care fostele mari glorii vor fi consultate pentru bunul mers al acestui sport în România.

"A fost o perioadă foarte dificilă, mă bucur că s-a terminat aşa. E o zi foarte frumoasă, vă spun că iubesc cu toată inima handbalul românesc. A fost o zi la fel de intensă precum cea de azi atunci când am avut ultimul meci internaţional, meciul de retragere, am simţit aceleaşi emoţii puternice ca astăzi. Am fost încrezător în această victorie. Cu siguranţă, aceşti domni care au făcut nişte rezultate fabuloase pentru handbalul românesc vor fi băgaţi în seamă şi vom ţine cont de părerile dânşilor. Eu am primit din partea lor curaj văzând că sunt total împotriva actualei conduceri. Eu am profitat de rezultatele fantastice ale lor, pentru că atunci când mergeam şi aveam meciuri internaţionale, oamenii ne priveau cu mare, mare admiraţie şi asta datorită performanţelor pe care dânşii le-au făcut. Cred că va trebui să facem o analiză foarte, foarte atentă şi foarte bună şi să încercăm să îmbunătăţim statutul, pentru că am constat în această perioadă că statutul actual al FRH are foarte multe lacune şi cred de aici ar putea fi primul pas. Este greu să dau un timp exact pentru calificarea echipei masculine la un turneu final, pot să mă încumet să vă spun că la nivel de copii şi juniori cred şi sper ca cel puţin 2-3 ani de zile să începem avem calificări şi nu numai calificări, ci şi medalii. În ceea ce priveşte arbitrajul, avem arbitri foarte buni. Ce aţi văzut în ultima vreme nu este numai vina arbitrilor, sistemul în care ne-am desfăşurat activitatea nu a fost unul potrivit pentru performanţă, nici pentru arbitri, nici pentru echipe. O să vedeţi un handbal corect, pentru mine corectitudinea înseamnă foarte, foarte mult. Din punct de vedere al corectitudinii, schimbarea de la federaţie sper să se vadă imediat. Din punct de vedere al calităţii, s-ar putea să mai dureze un pic, pentru că va trebui să începem pe toate categoriile de vârstă, mă refer la arbitraje acum, o pregătire specifică şi o îmbunătăţire evidentă pe care să o vedeţi şi oamenii din handbal să beneficieze de această schimbare în bine. Consider că pornim de la un moment zero, asta am încercat să le transmit şi oamenilor din handbal, că suntem într-un moment zero şi sper să am ocazia să începem reconstrucţia şi la nivel de arbitraj, şi la nivel de copii şi juniori şi la nivel de seniori foarte, foarte repede. Am ambiţii foarte mari, am planuri foarte mari şi cred că pot să rezolve această problemă. Cred că într-un an de zile vom reuşi să punem handbalul pe o traiectorie în care lumea să fie mulţumită", a adăugat el. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net