Simona Halep debutează luni la Roma contra unei jucătoare puternice!

Ultima actualizare:

O nouă săptămână, un nou turneu pentru cele mai bune jucătoare de tenis din România. Simona Halep și Sorana Cîrstea nu doar că și-au aflat adversarele de la Roma, dar prima va și juca luni în primul tur. Meciul începe la ora 13.30.

Simona Halep cu trofeul cucerit la Roma, în 2020 (FOTO: EPA)
Simona Halep cu trofeul cucerit la Roma, în 2020 (FOTO: EPA)

A 21-a jucătoare a lumii, Simona Halep are o misiune dificilă. Ea urmează să o întâlnească luni, de la ora pe franțuzoaica Alize Cornet, numărul 34 WTA.

Trebuie spus că o adversară mai periculoasă greu se găsea pentru jucătoarea noastră, pentru că Alize este una dintre foarte puținele jucătoare din circuit care o conduc categoric pe tenismena din Constanța.

Franțuzoaica are 4-1 la meciurile directe, ultima victorie venind la începutul acestui an, în optimile de finală de la Australian Open. Simona, care a ajuns de vineri la Roma, alături de antrenorul Patrick Mouratoglou, este pe aceeași jumătate de tablou cu liderul mondial, poloneza Iga Swiatek, cea cu care, de altfel, s-a și antrenat ieri în complexul italian.

Sorana Cîrstea ar putea rămâne fără adversara din primul tur

Sorana Cîrstea a picat cu cea mai în formă jucătoare din circuit în acest moment: tunisianca Ons Jabeur. Acesta a cucerit sâmbătă titlul la Madrid, după ce a învins-o cu scorul de 7-5, 0-6, 6-2 pe americanca Jessica Pegula.

Aceasta a fost cea mai importantă victorie din cariera jucătoarei care ocupă locul 10 în clasamentul mondial și care s-a aflat la al doilea titlu WTA câștigat în carieră. Culmea este că Sorana conduce cu scorul de 2-0 în meciurile cu Jabeur.

Totuși, românca ar putea avea noroc. De regulă, cine câștigă titlul la Madrid se retrage de la Roma înainte de a debuta. Exemplele sunt nenumărate, iar cauzele invocate sunt diverse accidentări la spate sau dureri musculare, care nu pot fi probate neapărat de medic, dar nici nu pot fi catalogate drept minciuni. Astfel că este foarte posibil ca africanca să se retragă înaintea meciului cu reprezentanta noastră.

Singura româncă din calificările turneului de la Roma, Gabriela Ruse, ocupanta locului 57 WTA, a ratat calificarea pe tabloul principal. Ea a fost nevoită să se retragă în primul set, la scorul de 1-5 pentru adversara ei, americanca Lauren Davis, numărul 90 WTA.

Românca a primit îngrijiri medicale și s-a retras pentru a nu-și pune în pericol participarea pe tabloul principal de la Roland Garros. Turneul de Grand Slam de la Paris va începe peste două săptămâni.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
chirie pixabay
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net