Cornet, cu ochii în lacrimi după victoria cu Halep. Franțuzoaica, în premieră în ”sferturi” la turneele de mare șlem

Ultima actualizare:

Aflată pe locul 61 WTA, Alize Cornet (32 de ani) s-a impus cu 6-4, 3-6, 6-4, astăzi (luni, 24 ianuarie), în fața Simonei Halep (30 de ani). Astfel franțuzoaica a izbutit, în premieră pentru ea, să se califice în sferturile de finală ale probei de simplu la un turneu de grand slam.

Alize Cornet a îmbrățișat-o pe Jelena Dokic (Foto: EPA-EFE)
Alize Cornet a îmbrățișat-o pe Jelena Dokic (Foto: EPA-EFE)

Până acum, Cornet jucase „optimi” la Australian Open 2009, la Roland Garros 2015 și 2017, Wimbledon 2014 și US Open 2020. Iar cel mai aproape de a reuși fusese acum 13 ani, când a avut două mingi de meci în disputa cu Darina Safina. Tocmai de aceea, Cornet a izbucnit în lacrimi în timpul interviului pe care i l-a luat pe teren Jelena Dokic, cea care i-ar fi fost adversară în „sferturile” ediției din 2009 de la Australian Open. ”Am vrut atât de mult să joc contra ta acum treisprezece ani”, s-a confesat jucătoarea din Hexagon.

Alize Cornet a izbucnit în lacrimi după meci (Foto: Guliver / GettyImages)
Alize Cornet a izbucnit în lacrimi după meci (Foto: Guliver / GettyImages)

Alize Cornet s-a referit la meciul cu Simona Halep, elogiind-o pe româncă: "E uimitor. Bătălia pe care am avut-o astăzi cu Simona... Pe această căldură. După 30 de minute de joc muream pe teren şi, totuşi, am continuat două ore şi jumătate. Felicitări, Simonei, pentru că ştiu că s-a chinuit foarte mult! O admir foarte mult pe această jucătoare. Este o luptătoare şi este un exemplu pentru mine. Să o înving astăzi pentru primul meu sfert de finală este doar un vis devenit realitate. Nu ştiu ce să spun... Este doar magie. Cred că am încetat să mai gândesc după 30 de minute de joc. Creierul meu era deja supraîncărcat, vederea nu mai era clară şi tremuram. Dar cred că de cealaltă parte a terenului ea nu se simţea mult mai bine decât mine şi, desigur, cei din boxa mea m-au ajutat atât de mult. Au fost foarte prezenţi în spatele meu, la fiecare punct. De aceea jucăm tenis. De aceea continui să joc tenis. Este pentru acest moment în care pot împărtăşi toate aceste emoţii şi, în timp ce călătoria continuă, încă nu-mi vine să cred", a declarat Cornet, potrivit site-ului oficial al Australian Open.

Simona Halep a felicitat-o pe Alize Cornet după meci (Foto: Guliver / GettyImages)
Simona Halep a felicitat-o pe Alize Cornet după meci (Foto: Guliver / GettyImages)

În sferturile de finală, Alize Cornet o va înfrunta pe americanca Danielle Collins, locul 30 WTA şi cap de serie numărul 27.

image
image
image
image
image
image
roland garros gettyimages 1278043701 jpeg
hagi petrescu jpg
Simona Halep jpg
alexia carutasu tragere la sorti jpg
Ştefan Radu FOTO SS Lazio