Simona Halep, sarcină infernală la Roland Garros

Ultima actualizare:

Simona Halep a revenit în Top 20 odată cu publicarea noului clasamentul mondial WTA, însă veștile sunt bune doar la suprafață. În profunzime, lucrurile stau rău pentru Roland Garros.

Simona Halep (FOTO: Guliver/ Gettyimages)
Simona Halep (FOTO: Guliver/ Gettyimages)

Al doilea turneu de Grand Slam al anului, competiția pariziană este programată să înceapă duminică. Tragerea la sorți a meciurilor va fi făcută joi, iar capii de serie vor fi stabiliți, în mod evident, înainte, luându-se în calcul chiar clasamentul de la începutul acestei săptămâni. Ceea ce înseamnă că în cel mai rău caz – adică dacă toate cele 18 jucătoare din fața ei își vor confirma participarea – Simona Halep va fi desemnată a 19-a favorită a competiției. Pentru cei care nu știu, la turneele de tenis jucătorii cel mai bine cotați de pe tablou primesc statutul de cap de serie tocmai pentru a se evita confruntările tari din primele tururi.

Ei bine, la turneele de Grand Slam, inclusiv la Roland Garros, sunt 32 de capi de serie, ceea ce înseamnă că până în turul 3 ei nu se pot întâlni între ei, numai că apoi orice confruntări sunt posibile pentru favoriții cotați între pozițiile 17 și 32. Adică inclusiv pentru Simona Halep, care ar putea da chiar și peste principala favorită, poloneza Iga Swiatek, de exemplu. Evident, sorții ar putea decide ca ea să joace împotriva favoritei 16, de exemplu, care după toate probabilitățile va fi Elena Rybakina... Deci totul depinde de noroc.

Marius Copil, în turul secund al calificărilor de la Roland Garros

În afara de Simona Halep, pe tabloul principal vor mai fi alte patru românce: Sorana Cîrstea, care se va număra și ea printre capii de serie, Gabriela Ruse, Irina Begu și Ana Bogdan. În calificări deja au fost eliminate în primul tur Alexandra Cadanțu și Gabriela Lee.

În schimb, Marius Copil s-a calificat în turul al doilea al calificărilor, după ce a trecut în runda inaugurală de francezul Evan Furness, locul 212 mondial şi beneficiar al unui wild card, scor 6-4, 6-4. În turul doi, Copil va evolua cu italianul Giulio Zeppieri, locul 215 mondial.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net