Sorana Cîrstea defilează la Miami Open: când se luptă pentru un loc în sferturi

Ultima actualizare:

Sorana Cîrstea (24 WTA) se simte ca acasă la Miami Open, acolo unde trece tur după tur de adversarele sale, cel mai recent asigurându-și prezența în optimile de finală ale competiției din Florida, dotate cu premii totale de 8.770.480 de dolari. Anul trecut, Cîrstea a ajuns până în semifinalele competiției, între timp rămânând singura româncă din concurs.

Sorana Cîrstea, în optimile de finală de la Miami Open (FOTO: EPA)
Sorana Cîrstea, în optimile de finală de la Miami Open (FOTO: EPA)

La cei aproape 34 de ani ai săi, s-a impus cu brio împotriva celei mai bune rusoaice din circuit, Daria Kasatkina (11 WTA). Cu toate că oponenta sa avea 2-1 în meciurile directe, învingând inclusiv în sferturi la Abu Dhabi, cu 6-2, 6-0, românca nu s-a lăsat descurajată. De altfel, victoria sa i-a adus un premiu considerabil, primind un cec de 101.000 de dolari.

Se luptă cu o jucătoare deja retrasă din „sportul alb”

Unul dintre „secretele” succesului de la Miami Open pare să fie colaborarea cu antrenorii Matt Daly și Brian Barker - una temporară, dar care pare să-i priască sportivei. 
Mai departe, Cîrstea își joacă șansa pentru un loc în sferturile de finală, luni, nu mai devreme de ora 22.00, partida fiind televizată de DigiSport. De data aceaasta, adversara sa va fi americanca Danielle Collins (53 WTA), care a trecut fără emoții de rusoaica Elina Avanesyan, scor 6-1, 6-2.
Până acum, Cîrstea și Collins s-au întâlnit pe teren o singură dată, în urmă cu șase ani, la Roma, când americanca a reușit să se impună. De altfel, Collins este în ultimul său ani de tenis, potrivit anunțului făcut de ea, la începutul lui 2024, cu toate că are numai 30 de ani.
„Simt că sunt într-o formă bună, chiar dacă este ultimul meu an. M-am bucurat de timpul petrecut în WTA, m-am distrat și am ajuns să am niște experiențe uimitoare pe care altfel nu le-aș fi trăit. Momentan încă nu s-a terminat. Încă joc și lupt”, a spus Collins, finalistă la ediția din 2022 a Australian Open. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net