Tânăra superbă care ne va reprezenta la Jocurile Olimpice! Ce durere ascunde sportiva: „Adrenalina mă face să nu simt nimic”

Ultima actualizare:

La 18 ani, Annaliese Drăgan este noul port-drapel al gimnasticii ritmice româneşti. S-a mutat din SUA, unde s-a născut, în România, ţara natală a părinţilor săi, pentru a cuceri medalii pentru noi şi a reuşit deja o calificare istorică la Jocurile Olimpice.

Annaliese Drăgan
Annaliese Drăgan

De opt ani nu a mai fost reprezentată România la Jocurile Olimpice, de aceea, performanţa puştoaicei născute în California, la 15 septembrie 2005, este una istorică. Ea nu va fi uitată niciodată, pentru că la Mondialul de acum trei luni, de la Valencia, a concurat accidentată!

„Eram sub pregătirea pe care ne-o propusesem, din cauza unei dureri pe care o are în gleznă, are o excrescenţă de os. Am fost limitate în pregătire, i-am zis ori mergem pe durere, ori mergem aşa la minima rezistenţă şi nu ajungem la rezultatul dorit. O admir că a înţeles şi toată pregătirea a ­făcut-o cu dureri mari la gleznă stângă”, a rememorat acele zile, impresionată, Irina Deleanu, preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică.

image

„Durerea o am de câţiva ani, am învăţat să lucrez cu durere, la concurs a fost groaznic. Când intru pe covor, adrenalina mă face să nu simt nimic, dar apoi, la final, încep durerile”, recunoaşte şi Annaliese Drăgan. Irina Deleanu a dezvăluit că sacrificiile făcute de Annaliese, dar şi de sora ei, Christina, au fost enorme, cu atât mai mult cu cât ele şi-au lăsat în SUA viaţa, familia şi prietenii.

S-a mutat în România la 13 ani

„Si-a dorit foarte mult să ajungă, a muncit cinci ani pentru calificarea la JO, a avut o perioadă grea, a trebuit să se adapteze la viaţa din România, venind din SUA, a trecut prin mai multe mâini la nivel de antrenoare, vreo 3 ani i-a luat doar să se acomodeze cu stilul nostru de antrenorat”, a mai spus şefa federaţiei pentru Sports Net.

Sportiva, în timpul exerciţiului care i-a adus calificarea la JO
Sportiva, în timpul exerciţiului care i-a adus calificarea la JO

După calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, tânăra gimnastă a primit un cadou de suflet: un colier cu cercurile olimpice, pe care l-a purtat inclusiv la petrecerea dată cu ocazia împlinirii a 18 ani.

„Aveam un lanţ cu nişte măciuci, obiectul meu preferat din gimnastica ritmică, dar acest colier cu cercurile olimpice este acum mult mai aproape de inima mea şi sper să-mi aducă noroc la Paris”, a încheiat Annaliese, care ar putea oricând să fie fotomodel.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bere istock jpg
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net