TAS aruncă bomba în cazul Simonei Halep: „Are două suspendări de câte patru ani”

Ies la iveală noi informații în cazul de dopaj al Simonei Halep. Jucătoarea de tenis din România a anunțat că va constesta decizia ITIA la TAS, dar se pare că Tribunalul de Arbitraj Sportiv nu o va ajuta prea tare.

Simona Halep are o misiune imposibilă la TAS / foto: arhivă
Simona Halep are o misiune imposibilă la TAS / foto: arhivă

Surse TAS, tribunalul care se află la Lausanne misiunea campioanei noastre e una foarte complicată. Simona ar fi primit, de fapt, nu una ci două suspendări de câte patru ani pentru că s-ar fi dopat. De ce? Explicația este una simplă!

S-a cerut o pedeapsă de 6 ani

Simona a fost pedepsită atât dur nu doar din cauza testului pozitiv de la US Open 2022, ci și pentru că în timpul procesului s-au descoperit anumite anomalii în pașaportul său biologic. Așa a ajuns ITIA să creadă că sportiva s-a dopat în mod continuu de mai mult timp și de aceea au cerut o pedeapsă de 6 ani.

Acum, la TAS Simona Halep este nevoită să aducă probe concludente nu doar în privinţa suplimentului Keto MCT folosit şi care ar fi contaminat, ci şi argumente solide legate de neregulile din paşaportul biologic.

„Da, din păcate Simona are două suspendări de câte patru ani. Îi va fi foarte greu să obțină reduceri în ambele infracțiuni de care a fost găsită vinovată, dar… depinde și cu ce noi probe va veni la TAS", au declarat surse din cadrul TAS pentru iAMSport.ro, jurnaliştii sursei citate susţinând că pedepsele primite de sportiva noastră s-ar fi contopit în procesul de la Sport Resolutions.

Așadar, potrivit sursei menționate mai sus, Halep şi apărarea ei vor trebui să vină cu probe solide care să ateste alterarea suplimentului Keto MCT ingerat, dar şi cu explicaţii clare privind neregulile din paşaportul biologic.

Cum se apară firma care produce suplimentul contaminat

Apărarea Simonei Halep va susține, la TAS, că una dintre responsabilitățile faptul că sportiva s-a dopat, teoretic accidental, este a firmei pe firma care produce niște suplimente, avocații româncei spunând că substanța la care a ieșit pozitivă sportiva, roxadustat, ar fi ajuns în corpul ei pe un supliment, Keto MTC Schinoussa, produs de o firmă canadiană.

Într-o discuție cu „Gazeta Sporturilor”, reprezentanții companiei au oferit replica, infirmând totodată că Simona Halep i-ar fi dat în judecată. Grecul Kostas Koveos, cel care administrează business-ul Quantum Nutrition, condus de fratele lui mai mare, John Koveos, a oferit perspectiva producătorului de suplimente. „Ați văzut dosarul de la tribunal. Ați văzut acolo că nu sunt alte lucruri privind compania noastră!, Orice altceva în afară de ceea ce este în dosar sunt păreri.

Dacă ITIA a luat o decizie finală înseamnă că aia e decizia finală. Nu există dubii!Doctorul Alvarez a făcut niște teste îndoielnice, dacă i-ați citit documentarea. Am vorbit cu avocații de la ITIA și ne-au spus să nu vorbim cu nimeni. În documentul de 126 de pagini, numele noastre au fost anonimizate. E foarte interesant că oamenii au ajuns să știe cine suntem, dacă identitatea noastră a fost scoasă din dosar… Iar informația a apărut în România, ceea ce înseamnă că sursa este din România!

Noi am fost găsiți nevinovați și am fost anonimizați în dosarul de 126 de pagini. Așa că nu înțelegem cum de a aflat toată lumea de noi. Produsul nu conținea niciun roxadustat! Găsiți totul în dosarul de 126 de pagini. Citiți dosarul! Acolo e decizia finală. Noi nu avem nicio legătură cu povestea asta. Nu suntem vinovați! Nu am fost dați în judecată de Simona Halep”, s-a apărat grecul. 

Suplimentul incriminat nu s-ar mai fi produs de cinci ani

Potrivit lui Kostas Koveos, produsul pe care a dat vina Simona Halep ar fi fost produs ultima oară în 2018. Totuși, garanția acestuia era de doar trei ani, iar românca ar fi luat Keto MTC în 2022. „Avem alte formule noi pentru el. Acum comercializăm un produs care conține doar pudră din ulei de nucă de cocos. Avem alte suplimente care conțin colagen”, susține reprezentatul companiei, care exclude ca roxadustat să se fi regăsit în Keto MTC. 

image
image
image
image
image
image
Danut Lupu (Sportpictures) jpg
Minge fotbal (Getty Images) jpg
Dani Alves (EPA) jpg
generatia de aur nationala romaniei
Simona Halep (EPA) jpg
Echipa nationala de tenis de masa a Romaniei (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
csm constanta sepsi baschet jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net