Tenisul masculin mondial și-a schimbat liderul. Djoković, din nou pe cai mari

Ultima actualizare:

Novak Djoković reușește să dea peste cap calculele tuturor, după ce a preluat din nou șefia clasamentului ATP. În vârstă de 35 de ani, sârbul a revenit pe primul loc în ierarhia mondială la tenis masculin, după ce Carlos Alcaraz (2 ATP) nu a reuşit să-şi apere titlul de la Miami.

Novak Djoković, din nou pe primul loc ATP (FOTO: Getty Images)
Novak Djoković, din nou pe primul loc ATP (FOTO: Getty Images)

Astfel, Novak Djoković revine în fruntea ierarhiei mondiale pentru săptămâna cu numărul 381, adică un record absolut. Sârbul este urmat de Roger Federer, retras între timp din tenisul profesionist, elvețianul având 310 săptămâni în postura de lider mondial.
Reușita e cu atât mai inedită, cu cât Novak Djoković nu a participat nici la Indian Wells, nici la Miami. Exact ca în anul trecut ca şi anul trecut și din același motiv, pentru că nu este vaccinat contra COVID-19. Și, totuși, sârbul a reușit să fie din nou liderul „sportului alb”, podiumul fiind completat de grecul Stefanos Tsitsipas, care se menține. În fruntea clasamentului ATP au mai avut loc și alte modificări: rusul Daniil Medvedev, campion la Miami Open, a urcat un loc, de pe cinci pe patru, în timp ce învinsul său din finală, italianul Jannik Sinner, a urcat două poziţii, de pe 11 pe 9.

Un român, proaspăt intrat în Top 100 ATP la dublu

În ceea ce privește tenisul românesc, cel mai bun conațional de simplu rămâne Nicholas David Ionel, chiar dacă a coborât zece poziţii şi se află, în prezent, pe 240. La rândul său, Filip Cristian Jianu se află pe locul 289, în timp ce Marius Copil a revenit în top 400, mai exact pe 384, reuşind un salt de 38 de locuri. O reușită notabilă s-a petrecut la dublu, unde Victor Cornea a intrat în premieră în Top 100, fiind pe locul 95, în urma unui salt de 18 poziţii, datorat titlului cucerit la Sanremo.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
bilete euro jpg
FotoJet (17) jpg
Halep jpg
Erling Halaand (Getty Images) jpg
Simona Halep, Getty jpg
PSG Newcastle United (Getty Images) jpg
FotoJet (16) jpg
SITE Rapid Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg