Djokovic, dezvăluiri surprinzătoare din copilaria marelui jucător de tenis. Ce le aducea colegilor de clasă în fiecare zi de luni

Novak Djokovic (37 de ani) continuă să domine lumea tenisului, însă în ciuda faimei de care se bucură, nu mulți dintre fanii lui șitu prea multe detalii despre copilăria sârbului. Bojan Petronic, care i-a fost coleg de bancă la școală, a vorbit despre copilăria tenismenului.

Novak Djokovic a mers la o școală din Belgrad / foto: Blick/Ringier
Novak Djokovic a mers la o școală din Belgrad / foto: Blick/Ringier

Cei doi au fost elevi ai școlii cu profil sportiv „Bora Stankovic”, din Belgrad, unde a învățat și faimosul jucător de polo Filip Filipovic. Petronic își aduce aminte cu drag de anii petrecuți alături de Djokovic și a împărtășit multe amintiri cu publicul.

„Nu era diferit față de alți copii în ceea ce privește lucrurile obișnuite, însă când era vorba de sport, aici da, era cu totul diferit”, a povestit Bojan Petronic, potrivit gsp.ro.

„Într-o luni, fără să fi fost ziua lui, a venit și Novak cu o cutie de banane în ciocolată. Ne gândeam că poate ne-a luat ceva așa, înainte de vacanță. Voia, însă, să celebreze cu noi, tocmai câștigase primul său turneu în weekend.

Lunea viitoare s-a întâmplat la fel. Apoi iar. Și așa a devenit o nouă regulă. Ori de câte ori câștiga un turneu, ne aducea ciocolată luni. Și practic am mâncat bomboane de ciocolată în fiecare luni, aproape un an. Uneori câștiga și două turnee pe săptămână și atunci ne aducea două cutii de bomboane”, a mai spus acesta.

„Nu era diferit față de alți copii”

Sârbul aducea bomboane colegilor în fiecare luni / foto: Blick/Ringier
Sârbul aducea bomboane colegilor în fiecare luni / foto: Blick/Ringier

Novak Djokovic era, la acel moment, singurul elev din școală care practica tenisul, iar încă din clasa a VI-a, viitorul campion a ales să se dedice complet sportului care avea să îi aducă gloria.

„Din clasa a VI-a până într-a VIII-a, Novak venea la școală doar în prima lună, apoi era plecat în restul anului la diferite turnee. Se mai întorcea în ultimele 10 zile ale finalului de an școlar pentru a-și finaliza notele și a trece”, a povetit Petronic.

Cu toate acestea, Djokovic a continuat să aibă cele mai mari note din clasă. Câțiva elevi îi pregăteau materialul școlar de care avea nevoie pentru a trece clasele, iar mama lui i le ducea la Munchen, când îl vizita. Djokovic revenea la finalul anului, pentru examene, unde reușea să ia note mari. „Deși nu era prezent la școală, învăța mai bine decât noi, cei care eram acolo tot anul”, a mai spus fostul său coleg.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
andre agassi   steffi graf (1) jpg
image
image
image
image
image
image
Marius Marin (Sportpictures) jpg
Edi Iordanescu (Facebook) jpg
Germania Scotia (EPA) jpg
Edi Iordanescu (Facebook) jpg
Lamine Yamal, Spania (EPA) jpg
EURO 2024 (EPA) jpg
iolanda balas
Dennis Man (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net