Imaginile care au impresionat toată planeta! O mamă cimpanzeu își plânge puiul mort de luni de zile. VIDEO
O imagine extrem de tristă i-a întâmpinat de-a lungul ultimelor trei luni pe vizitatorii de la grădina zoologică Bioparc, din orașul spaniol Valencia. O femelă este sfâșiată de durere după ce și-a pierdut puiul, pe care încă îl poartă în brațe.
În ciuda faptului că puiul ei și-a pierdut viața, femela de cimpanzeu nu poate renunța la acesta. Imaginea dramatică a acestui animal i-a întâmpinat pe toți vizitatorii care au ajuns de-a lungul ultimelor trei luni la grădina zoologică Bioparc, din orașul spaniol Valencia. Femela de cimpanzeu se numește Natalia, iar puiul ei a murit când avea numai câteva zile. De atunci, aceasta îi poartă trupul în continuare, fiind sfâșiată de durere.
Experții au explicat că acest comportament a mai fost observat și în trecut la cimpanzei, atât la cei aflați la grădinile zoologice, cât și la cei din sălăbiticie. „Este un comportament care a mai fost observat anterior la cimpanzei, nu doar la grădinile zoologice, ci şi în sălbăticie”, a precizat directorul Bioparc, Miguel Casares, potrivit observatornews.ro.
Comportamentul a mai fost observat și la alți cimpanzei
Cimpanzeii, la fel precum oamenii, își pot plânge moartea apropiaților, însă este destul de neobișnuit ca acest proces să se întindă de-a lungul unei perioade atât de lungi. Însă, chiar dacă durata este una atipică, Miguel Casares a declarat că procesul trebuie respectat, la fel ca în cazul oamenilor. „Vizitatorii noştri, care la început sunt destul de şocaţi la vederea unui pui mort, înţeleg imediat ceea ce le explicăm, de ce l-am lăsat acolo şi de ce îl ţinem sub observaţie”, a mai precizat directorul Bioparc.
Din păcate, aceasta nu este prima dată când Natalia trece printr-o astfel de situație. Femela de cimpanzeu a mai pierdut un pui și în trecut, în cursul anului 2018. Din acest motiv, ea este atent monitorizată de către specialiștii de la grădina zoologică.
Din păcate, cimpanzeii sunt un animal din ce în ce mai rar, iar în Africa, numărul lor actual este undeva între 100.000 și 200.000.