Federația Română de Gimnastică dorește revizuirea exercițiului Sabrinei Voinea! „Considerăm că medalia de bronz este a României”

#Jocurile Olimpice Paris 2024

Federația Română de Gimnastică face demersuri în urma nedreptăților pe care le-au întâmpinat gimnastele Sabrina Voinea și Ana Bărbosu la Jocurile Olimpice de la Paris. Federația a dorit să sublinieze faptul că medalia de bronz aparține, de fapt, României.

sabrina voinea rezultat 824x469 jpg

Carmencita Constantin, președinta Federației Române de Gimnastică a mai spus că, până la acest moment, s-a acționat foarte rapid, iar o întâmpinare a fost făcută rapid către Federația Internațională de Gimnastică, urmând protocoalele necesare.

În aceasta au fost cerute două lucruri: ca exercițiul efectuat de Sabrina Voinea să fie revizuit, la fel și constestația depusă în numele acesteia, dar și comunicarea unui rating complet, mai precis, a unei analize detaliate.

Federația Română de Gimnastică dorește ca exercițiul Sabrinei Voinea să fie revizuit

„Noi până la acest moment ne-am mișcat chiar foarte repede, am făcut chiar o întâmpinare, în primul rând la Federația Internațională de Gimnastică cu respectarea protocoalelor. Am cerut două lucruri, revizuirea exercițiului Sabrinei și contestației făcute pentru Sabrinei și să ne comunice întregul rating, adica o analiză detaliată”, a declarat Carmencita Constantin, potrivit romaniatv.net.

Luni, România a încheiat participarea în competițiile de gimnastică artistică, iar în finala de de la sol, Sabrina Voinea și Ana Bărbosu au terminat pe locurile 5, respectiv 4, ambele cu 13.700 de puncte. 

Ana Bărbosu s-a aflat pe locul trei pentru mai puțin de un minut, după ce o contestație a notei gimnastei americance Jordan Chiles i-a adus acesteia medalia de bronz.

„Considerăm că medalia de bronz este a României”

De asemenea, președinta Federației Române de Gimnastică spuen că țara noastră s-a adresat și la TAS, unde au fost contestate ambele constestații, deoarece nu ar fi fost soluționate corect.

„Un al doilea demers, ne-am adresat TAS, unde am adresat două plângeri. Am contestat ambele constestații care, din punctul nostru de vedere, nu au fost soluționate așa cum trebuie. În felul acesta am acoperit drepturile sportivelor noastre, pentru că ambele sportive au fost dezavantajate, iar noi considerăm că medalia de bronz este a României și trebuie să ne-o apărăm”, a mai spus Carmencita Constantin, potrivit sursei ctiate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
david popovici 2 jpg
ilie nastase facebook jpeg
Endrick, Real Madrid (EPA) jpg
Bayern Munchen Dinamo Zagreb (EPA) jpg
Salvatore Schillaci (Getty Images) jpg
Andrei Ratiu (Sportpictures) jpg
Valentin Mihaila (Sportpictures) jpg
Jocurile Olimpice (Getty Images) 2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net