A spart gheața: România a obținut prima victorie din mandatul lui Edi Iordănescu

Ultima actualizare:

România a câștigat prima sa partidă în „era” lui Edi Iordănscu, după ce a învins cu 1-0 Finlanda, sâmbătă, în Liga Națiunilor. Chiar dacă au învins, tricolorii au trăit periculos, nordicii dominând copios repriza secundă, când doar norocul sau intervențiile providențiale ale portarului Niță ne-au salvat de la un egal.

Nicușor Bancu și bucuria marcării primul gol la națională (FOTO: Sportpictures)
Nicușor Bancu și bucuria marcării primul gol la națională (FOTO: Sportpictures)

Protagonistul meciului a fost Nicușor Bancu, care a marcat în minutul 30 singurul gol al meciului, dar purtătorul banderolei de căpitan de la Universitatea Craiova a mai avut și o bară. Avantajul României din prima jumătate de oră putea fi mai mare, numai că Pușcaș a ratat un penalty în minutul 16, șutul său previzibil fiind apărat de portarul advers. Scăpați de povara meciurilor fără victorie, tricolorii s-au descătușat după fluierul final. „O seară bună pentru noi. Jocul ne-a arătat că România are caracter, că România are viitor. Cu trei jocuri în şapte zile, faptul că a venit un progres de la joc la joc mie îmi dă şi mai multă încredere pentru viitor. Îi felicit pe băieţi, e în totalitate victoria lor. Aveam nevoie de acest moment, pentru că altfel poţi să construieşti când fondul este bun. Eu am venit şi continui munca lui Cosmin Contra şi a lui Mirel Rădoi şi încerc să pun în fiecare zi o cărămidă. Am arătat foarte bine azi, vom vedea cum vom gestiona jocul final. Sută la sută a fost decizia mea cine execută penalty-ul. Azi am produs clar infinit mai mult fotbal decât în primul meci, din Muntenegru. Le mulţumesc tuturor celor care au avut şi au încredere în noi”, a declarat Edi Iordănescu după meci, la Antena 1.

Nicușor Bancu a fost eroul victoriei cu Finlanda

Marcatorul meciului, Nicușor Bancu, a fost echilibrat în declarații, punctând pentru DigiSport: „Ceva fantastic, le-am zis înainte de meci colegilor că vom marca. Aveam nevoie de cele trei puncte. Ne bucurăm că suporterii au fost alături de noi şi sperăm şi marţi să fie. Am avut puţin noroc la gol, pentru că adversarul a alunecat şi am închis ochii şi am marcat. Am meritat cuvintele care n-au fost plăcute pentru noi, pentru că ştim că am dezamăgit. Al treilea eşec pentru noi era ceva dezastruos”.

Răzvan Marin, intrat după pauză, a întărit spusele selecționerului, punctând că aceasta este adevărată față a naționalei: „Este o victorie meritată, am arătat cu totul şi cu totul altceva. Important e că am reuşit să ne unim. Pentru meciul cu Muntenegru cred că nimeni până în momentul de faţă cu a găsit o explicaţie. Astăzi s-a văzut cu totul altceva. După părerea mea, adevărata faţă a naţionalei este cea din seara aceasta. Eu n-am nicio teamă, joc fotbal de plăcere. Greşeşti, se întâmplă... O iei de la capăt. Mister este tot timpul pozitiv, ne încurajează, are încredere în noi şi cred că o să o scoatem la capăt. Cu Muntenegru ne dorim o nouă victorie şi să-i facem fericiţi pe suporteri”.

Bilanțul României în Liga Națiunilor este de o victorie și două înfrângeri, pierzând partidele anterioare, cu Muntenegru (0-2) şi Bosnia-Herţegovina (0-1). Țara noastră este pe ultima poziție în grupa sa, însă o desparte doar un punct de cele două echipe mai bine clasate și două puncte de formația lider. Mai departe, România va întâlni Muntenegru, pe 14 iunie (ora 21.45, în direct la Prima TV), tot pe stadionul din Giulești.

Le-a curs sânge din nas înaintea imnului

Cu puțin timp înaintea startului partidei, staff-ul medical și cel tehnic al echipei noastre a trecut prin momente de groază. Lui Deian Soresc și lui Andrei Rațiu a început să le curgă sânge din nas chiar înaintea intonării imnurilor! Dacă lui Rațiu i-a fost oprită rapid sângerarea, la Sorescu a durat, de aceea tricolorii au fost doar 10 la intonarea imnurilor. „Înainte de meci, am avut probleme cu doi jucători, sângerau din nas. Deian s-a lovit ieri la antrenament, dar n-a mai arătat nicio problemă. Acum, când a venit de la încălzire însă, îi curgea sânge din nas, ne-am blocat cu toții! Doctorul nu reușea să-i oprească sângele. Când nouă ne cânta imnul, el era jos, la scări, erau 3-4 persoane în jurul lui încercând să-l ajute. Nu aveam niciun semn dacă poate continua sau nu, eram intr-o situația ingrată, mă gândeam că pot pierde o schimbare încă din primul minut. A arătat mult caracter și a intrat bine. Când l-am văzut și pe Rațiu sângerând, mi-a căzut cerul în cap! Jucătorii finlandezi se uitau la noi cu stupoare. Vom analiza ce s-a întâmplat”, a spus Iordănescu la conferința de presă.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
akebono getty1 jpg
Danut Lupu (Sportpictures) jpg
PSG Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net