Victoria, singura variantă pentru națională sâmbătă. Ce spune Edi Iordănescu

După două eșecuri din tot atâtea partide disputate în Liga Națiunilor, îngrângeri acompaniate de tot atâtea prestații lamentabile, tricolorii au șansa reabilitării în fața propriilor fani. Sâmbătă seară, de la ora 21.45, România va întâlni Finlanda, pe stadion ”Giulești”, în direct la Antena 1.

Edward Iordănescu, la conferința de presă (FOTO: Sportpictures)
Edward Iordănescu, la conferința de presă (FOTO: Sportpictures)

Pentru Edi Iordănescu și staff-ul său aceasta e, probabil, ultima șansă pentru a continua pe banca naționalei. Nu doar faptul că are cel mai slab start dintre toți selecționerii primei reprezentative contribuie la acest curent, ci și căutările și improvizațiile parcă fără final pe care le-a făcut de când a venit la conducerea echipei. La conferința de presă de dinaintea partidei, Iordănescu junior a pus continua încercare de reșapare a unor jucători pe teama neîndeplinirii contractului, care spune că dacă nu termină în primele două locuri Liga Națiunilor, va vedea din fața televizorului calificările pentru Campionatul European. ”Am înțeles rostul obiectivului intermediar, dar nu stau acum să mă întorc în trecut. Nu am niciun regret, voi da totul cât timp voi fi aici. Dacă nu ar fi existat acea clauză în contract, exista posibilitatea să intervin într-o manieră mai drastică în privința mai multor lucruri, inclusiv selecția”, a declarat el.

În ceea ce privește confruntarea de diseară cu nordicii, finlandezii, deși au o valoare a lotului la jumătate față de a noastră (41,75 milioane euro, față de 80,9 milioane euro), sunt liderii grupei, în timp ce noi suntem pe ultimul loc. De asemenea, se pare că au băgat spaima în ai noștri: ”Sunt pregătit pentru un joc dificil. Consider că vom avea în față cea mai completă echipă din grupă. Spun asta cu tărie. E o echipă cu un nucleu format, cu experiență de turneu final, cu antrenor care are continuitate și a avut timp să-și construiască reperele și strategiile”, a mai spus selecționerul nostru.

Iordănescu a încercat să se scuze

Realitatea este că am văzut prin ce au trecut şi colegii mei, înainte şi de aceea am fost pregătit şi pentru astfel de momente. Am în continuare încredere şi cu un rezultat pozitiv în meciul cu Finlanda toată situaţia se poate schimba în favoarea noastră. Cred că a fost destul de multă neşansă până acum, dacă se face o analiză obiectivă, în trei din cele patru meciuri meritam mai mult. Atât cu Grecia la Bucureşti, când am dominat, cât şi cu Israel, unde am gestionat destul de naiv finalul, dar am fost apăsaţi de problemele medicale avute. Eu văd că avem perspectivă bună pentru că mereu mă inspir şi îmi găsesc energie din trecutul echipei naţionale. Însă jucătorii pe care îi avem acum au valoare şi luând deciziile corecte în viitor putem să atingem din nou nivelul de performanţă cerut. E o provocare majoră să ne regăsim încrederea pentru că încrederea suferea şi înainte de aceste două jocuri însă acum e şi mai afectată", a mai spus Iordănescu la conferința de presă.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net