Aproape de Conference League: CFR speră la ultimul loc pentru cupele europene

Ultima actualizare:

CFR Cluj a plecat cu toate cele trei puncte din deplasarea de la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, disputată sâmbătă și încheiată cu 2-1 pentru ardeleni. Pe tabela de marcaj și-au trecut numele Alexandru Tudorie ('42) pentru gazde și Claudiu Petrilă ('34) și Rangelo Janga ('81) pentru oaspeți, aceștia având și un gol anulat, în minutul 49, înscris de Nana Boateng, dar decis de analiza VAR ca fiind din ofsaid.

CFR Cluj mai are șanse la cupele europene (FOTO: Sportpictures)
CFR Cluj mai are șanse la cupele europene (FOTO: Sportpictures)

Rezultatul nu l-a mulțumit, însă, în totalitate pe Dan Petrescu, tehnicianul ardelenilor declarând: „La toate meciurile au fost VAR-urile, penaltiurile, liniile trase, nu mai înțeleg nimic. Când am dat gol, am stat cinci minute (n.r. atât a fost întrerupt meciul, până a fost gata analiza VAR, care a decis ofsaid-ul de la Boateng). A fost un an incredibil pentru noi. Atâtea ghinioane nu am avut în toată cariera mea, am avut 61 de meciuri. Accidentări... Nu știu cu cine să mai jucăm. Braun, nicio șansă. Camora, nicio șansă. Manea nu e nici el prea bine, pe Peteleu îl doare genunchiul. Să vedem pentru meciul cu Farul ce soluții avem... Nu știu, băgăm juniorii, pentru că nu sunt jucători. Sper să nu mai avem nevoie de niciun meci și să jucăm în Europa. Trebuie să terminăm pe locul trei. Vedem ce se va întâmpla la Rapid-Craiova. Politica e făcută de jucătorii pe care îi am la dispoziție. Fica, Petrilă și Bîrligea au jucat toți bine. E normal să ai și jucători tineri. La CFR, dacă n-ai rezultate imediat, nu e bine”, a spus Dan Petrescu.

Cum își explică „Bursucul” ratarea titlului din Superliga României

După ce a dominat, cinci sezoane, campionatul României, CFR Cluj e exclusă din lupta pentru titlu. „E prima oară, în ultimii ani, când echipa nu mai are șanse matematice la titlu, cu două etape înainte de final. Nu este ceea ce ne-am dorit, dar s-au întâmplat mult prea multe lucruri, în 2023. De la numărul foarte mare de meciuri… Citeam după meciul Romei că se plângeau că au jucat 55 de meciuri în acest sezon și le este foarte greu, că au multe accidentări. Noi nu avem lotul Romei, dar am jucat 60 de meciuri. Ăsta este principalul motiv. Au mai fost Cupa României și Europa, a fost foarte greu pe trei fronturi. Am alergat după trei iepuri și n-am prins niciunul. Am avut ghinioane cu accidentări. Plus greșelile mari de arbitraj din primele șapte meciuri din play-off”, a mai spus celor poreclit „Bursucul”. De cealaltă parte, antrenorul lui Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, s-a arătat mulțumit de echipa lui. „Zic că nu meritam să pierdem acest meci, fiindcă am jucat bine, foarte bine. Mi-au plăcut băieţii. Am avut multe ocazii. Se aşteaptă mult cu acest VAR. Ce putem face? Sunt detalii. Vorbesc în general, despre jucătorii mei. Mă bucur că am jucat cu intensitate, am avut ocazii. În general mi-au plăcut băieţii şi nu pot să spun nimic”, a punctat Cristiano Bergodi.

Pentru Sepsi urmează finala din Cupa României

Deocamdată, CFR Cluj se află pe locul trei din Superliga României, ultimul care poate duce către un parcurs european, în Conference League. Campioana en-titre a României are 42 de puncte, cu cinci peste CS Universitatea Craiova, care are un meci mai puțin, oltenii urmând să se dueleze, luni, la Rapid, de la 20.30. În ultima etapă, ardelenii vor înfrunta liderul clasamentului, Farul Constanța, pe teren propriu. De cealaltă parte, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe este pe ultimul loc din cele șase de play-off.
Pentru formația din Sfântu Gheorghe urmează un meci important, care i-ar mai putea aduce un trofeu în vitrină. Sepsi se va duela cu Universitatea Cluj, în finala Cupei României, meci care se va juca miercuri, 24 mai, de la ora 20.30. Fotbaliștii lui Cristiano Bergodi sunt pentru a doua oară consecutiv în ultimul act al acestei competiții, covăsnenii având în palmaresul lor o Cupă și o Supercupă a României. Finala Cupei României va fi televizată de DigiSport și OrangeSport.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net