Dinamo va avea un stadion de cinci stele. Cum va arăta noua arenă

Ultima actualizare:

Dinamo se pregătește să se alăture listei selecte a echipelor de fotbal din România care au stadioane ultramoderne. Cu ocazia aniversării a 75 de ani de existență a clubului alb-roșu a fost prezentată macheta viitoarei arene, a cărei valoare depășește 700 de milioane de lei.

Macheta viitorului stadion Dinamo (FOTO: Facebook)
Macheta viitorului stadion Dinamo (FOTO: Facebook)

Viitorul stadion din „Ștefan cel Mare” va avea o capacitate de peste 25.000 de locuri și va fi prevăzut cu un muzeu, amfiteatru, hotel, restaurant şi chiar şi un helioport. De altfel, se remarcă și un aspect inedit: spre deosebire de stadionul actual, inaugurat în 1951, în versiunea viitoare se va inversa poziționarea tribunelor. Arena va fi dedicată mai multor sporturi, pe lângă fotbal și rugbi, printre acestea numărându-se și box, haltere, judo, scrimă, lupte sau atletism. Totodată, stadionul va respecta cele mai înalte standarde prevăzute de UEFA, următorul pas fiind acela de demarare a demolărilor, programate să se întâmple în toamna acestui an.

Va putea găzdui finale de Liga Campionilor

„În calitate de ministru al Afacerilor Interne, am o responsabilitate, atât pentru prezent, cât şi pentru viitor. Azi, în premieră ,prezentăm prima proiecţie 3D a viitorului Stadion Dinamo. Performanţa se face cu investiţii, iar construcţia noii arene este una din priorităţile perioadei următoare. Stadionul va fi noua casă pentru mulţi dintre sportivii noştri, pentru că este vorba despre o arenă multifuncţională cu peste 25.000 de locuri. Arena nu va fi destinată doar fotbalului, ci va deservi toate secţiile clubului, având spaţii destinate pentru box, haltere, judo, scrimă, lupte, atletism şi aşa mai departe. Noul stadion va fi încadrat conform clasificărilor UEFA în categoria 4 Elite, adică la cele mai înalte standarde, ceea ce înseamnă că pot fi jucate şi finale ale Ligii Campionilor şi alte competiţii. Un element unic în România este şi faptul că arena va avea un heliport care va deservi Spitalul de Urgenţă Floreasca”, a spus ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net