Ar fi devenit cel mai scump fotbalist al lumii. Pelé, la un pas să semneze cu PSG

Ultima actualizare:

Pelé a avut numeroase realizări, însă a și trecut îndeaproape pe lângă alte câteva, care s-ar fi putut adăuga lejer palmaresului său. 

Pelé, unul dintre cei mai iubiți fotbaliști ai tuturor timpurilor (FOTO: Getty Images)
Pelé, unul dintre cei mai iubiți fotbaliști ai tuturor timpurilor (FOTO: Getty Images)

Presa franceză a rememorat cum legenda braziliană a fost extrem de aproape de a îmbrăca tricoul celor de la Paris Saint-Germain. Se întâmpla în anul 1971, la scurt timp după înființarea clubului la care joacă, astăzi, Lionel Messi, Kylian Mbappé sau Neymar. Pe atunci, PSG era un club mic, nou-promovat în primul eșalon francez, însă nu ducea lisp deloc de ambiții mari. Și, pe fondul faptului că echipa căreia Pelé și-a dedicat aproape întreaga carieră, Santos, se confrunta cu mari probleme financiare, clubul francez a fost extrem de aproape de a da lovitura cu un transfer de răsunet.

Clubul lui Messi și Mbappé, ambițios încă din primul an de înființare

PSG a înaintat o ofertă uriașă pentru acele vremuri, de nouă milioane de euro, pe atunci niciun alt jucător nefiind transferat pentru o asemenea sumă. Nici contractul anual al brazilianului nu era de lepădat pentru anii '70, propunerea ridicându-se la 1,2 milioane de euro. Cum era de așteptat, clubului Santos i-a surâs oferta și chiar a acceptat-o, doar că s-a retras în ultimul moment și a decis să pornească negocierile cu New York Cosmos, din Statele Unite ale Americii, care au plusat financiar și Pelé avea să evolueze aici în ultimele două sezoane ale carierei sale. 
Pelé a murit la 82 de ani, după o luptă ambițioasă împotriva cancerului. Fostul fotbalist sud-american și-a petrecut ultima lună de viață în spital, împreună cu familia sa, care i-a fost alături de sărbători. În urma lui Pelé rămân o poveste fabuloasă de viață, numeroase declarații memorabile, dar și persoane care n-au întârziat să-i aducă omagii, pentru întreaga carieră, care a inspirat o sumedenie de oameni de pe întreaga Planetă. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net