Cei 26 de juc─âtori care au contribuit la dezastrul na╚Ťionalei din ultimele 10 zile

26 de juc─âtori au contribuit la cele mai ru╚Öinoase 10 zile din istoria fotbalului rom├ónesc. ├Äntre 4 ╚Öi 14 iunie, tricolorii au bifat dou─â e╚Öecuri cu Muntenegru (0-2 ├«n deplasare ╚Öi 0-3 acas─â), unul ├«n Bosnia ╚Öi Her╚Ťegovina (0-1) ╚Öi o victorie norocoas─â cu Finlanda, pe stadionul ÔÇŁGiule╚ÖtiÔÇŁ (1-0). Click! v─â prezint─â cine ╚Öi c├ót a jucat ├«n cele patru meciuri de co╚Ömar.

image
Chiriche╚Ö a fost cel mai slab juc─âtor rom├ón ├«n meciurile na╚Ťionalei din iunie (FOTO: Sportpictures)

Pentru c─â a fost o situa╚Ťie special─â, cu patru meciuri programate din trei ├«n trei zile, selec╚Ťionerul Edi Iord─ânescu a avut un lot de peste 30 de juc─âtori, din care a folosit 26. Este deja ceva parc─â ├«mp─âm├óntenit ca juc─âtorul rom├ón s─â nu poat─â juca mai multe meciuri ├«ntr-o s─âpt─âm├ón─â ╚Öi de aceea antrenorul na╚Ťionalei ╚Öi-a luat m─âsuri de siguran╚Ť─â. Astfel, el a ├«ncercat s─â alterneze titularii, ├«n speran╚Ťa c─â juc─âtorii vor fi proaspe╚Ťi la meciurile la care vor intra ╚Öi c─â victoria ne va reveni nou─â. Din p─âcate, ├«n sport partidele nu se c├ó╚Ötig─â doar prin prospe╚Ťime, ci mai ales prin valoare ╚Öi d─âruire, capitole la care fotbali╚Ötii tricolori au r─âmas restan╚Ťieri, c─â tot ne afl─âm ├«n mijlocul sesiunii la universit─â╚Ťi.

image

Revenind la efectivul de juc─âtor folosit, doar doi dintre cei 26 s-au aflat pe teren ├«n toate cele 360 de minute de joc: Florin Ni╚Ť─â ╚Öi Vlad Chiriche╚Ö. Practic, putem spune c─â Edi Iord─ânescu a avut piese de baz─â un ├«nger ÔÇô f─âr─â portarul Spartei Praga e╚Öecurile erau mult mai drastice, iar victoria cu Finlanda era doar o utopie ÔÇô ╚Öi un demon, pentru c─â funda╚Öul lui Sassuolo a avut presta╚Ťii absolut jenante pentru un juc─âtor cu experien╚Ť─â ╚Öi mai ales pentru un purt─âtor de banderol─â.

Burcă și Bancu au fost titulari în trei dintre cele patru meciuri

Cei doi sunt urma╚Ťi de cinci juc─âtori care au fost titulari ├«n trei dintre cele patru meciuri. Doi dintre ei, Burc─â ╚Öi Bancu, nu au fost schimba╚Ťi niciodat─â ├«n cele trei partide. Interesant e c─â am├óndoi au lipsit din primul e╚Öec cu Muntenegru, iar apoi nu au mai putut fi sco╚Öi din echip─â. Mai mult, Bancu e autorul singurului gol al rom├ónilor din aceast─â campanie, cel al victoriei cu Finlanda. Tot de trei ori au fost titulari ╚Öi cei doi Marin, Marius ╚Öi R─âzvan, dar ╚Öi Pu╚Öca╚Ö. Dintre ace╚Ötia, R─âzvan, juc─âtorul lui Cagliari, a intrat pe teren ╚Öi ├«n cel de-al patrulea meci, din postura de rezerv─â.

Apoi, vine grupul juc─âtorilor care au bifat jum─âtate din meciuri ca titulari. Sunt 7 la num─âr, dintre care patru au jucat ├«n trei meciuri din cele patru ale campaniei. Cel mai bine s-a descurcat Ra╚Ťiu, care c├ónd a fost introdus pe teren pe partea dreapt─â a ap─âr─ârii nu a mai fost schimbat. Este, totu╚Öi, de ne├«n╚Ťeles de ce selec╚Ťionerul a f─âcut at├ótea c─âut─âri pe acel post pe care i-a folosit ╚Öi pe Camora ╚Öi pe Manea ├«n aceast─â lun─â ca titulari. Dintre juc─âtorii cu trei apari╚Ťii, dintre care dou─â ca titulari, avem dou─â extreme. Una, cea pozitiv─â, este Cic├óld─âu, care contra Finlandei a jucat chiar bine, iar cealalt─â, cea negativ─â, este Maxim, care atunci c├ónd vine la na╚Ťional─â pare c─â se transform─â ╚Öi uit─â tot fotbalul pe care ├«l ╚Ötie ╚Öi pe care ├«l demonstreaz─â etap─â de etap─â ├«n campionatul Turciei. Tot cu trei apari╚Ťii, dintre care dou─â ca titulari ├«i avem ╚Öi pe Mih─âil─â ╚Öi pe Olaru. Din p─âcate, ambii au avut evolu╚Ťii slabe. ╚śi dac─â ├«n cazul primului situa╚Ťia e de ├«n╚Ťeles, pentru c─â la Atalanta a jucat fotbal doar pe play-station, mijloca╚Öul FCSB a fost una dintre deziluziile actualei campanii, el fiind foarte departe de juc─âtorul care a str─âlucit ├«n Liga 1.

image

Al╚Ťi ╚Öapte juc─âtori au fost titulari ├«n c├óte un meci, semn c─â Iord─ânescu junior a ├«ncercat ╚Öi alte solu╚Ťii. Probabil c─â dac─â, a╚Öa cum s-a consemnat ├«n pres─â, nu s-ar fi certat cu selec╚Ťionerul, Andrei Ivan ar fi bifat mai mult de un meci ca titular, ├«ns─â ├«n cazul lui Octavian Popescu, Sorescu sau T─ânase alegerea de a-i trimite doar c├óte o singur─â dat─â pe teren din primul minut pare justificat─â. Nejustificat─â pare ├«ns─â folosirea lui ╚śtef─ânescu ├«n meciul de debut pe partea opus─â celei ├«n care a evoluat foarte bine la Sepsi, ├«ns─â inova╚Ťiile lui Edi Iord─ânescu se pare c─â nu au limite. ├Än ceea ce-l prive╚Öte pe Iulian Cristea, acesta a avut ghinionul de a se accidenta grav chiar la ├«nceputul primul meci, cel din Muntenegru, a╚Öa c─â el a r─âmas cu cele mai pu╚Ťine minute jucate ├«n aceast─â campanie de patru jocuri.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

anamaria ferentz jpeg
credinciosi
BeFunky collage (38) jpg
jojo vacanta culinara jpeg
cove si sotia in turcia JPG
regina letizia (5) jpg
valetina pelinel borcea copii jpg
image png
image
image
image
image
simona halep wimbledon 2022 jpg
david webp
FotoJet (5) jpg
GettyImages 1405458386 jpg
paul surugiu rugby jpg
David Popovici la revenirea in tara dupa ce a devenit dublu campion mondial la inot la Budapesta (9) jpg