Cei 26 de jucători care au contribuit la dezastrul naționalei din ultimele 10 zile

Ultima actualizare:

26 de jucători au contribuit la cele mai rușinoase 10 zile din istoria fotbalului românesc. Între 4 și 14 iunie, tricolorii au bifat două eșecuri cu Muntenegru (0-2 în deplasare și 0-3 acasă), unul în Bosnia și Herțegovina (0-1) și o victorie norocoasă cu Finlanda, pe stadionul ”Giulești” (1-0). Click! vă prezintă cine și cât a jucat în cele patru meciuri de coșmar.

Chiricheș a fost cel mai slab jucător român în meciurile naționalei din iunie (FOTO: Sportpictures)
Chiricheș a fost cel mai slab jucător român în meciurile naționalei din iunie (FOTO: Sportpictures)

Pentru că a fost o situație specială, cu patru meciuri programate din trei în trei zile, selecționerul Edi Iordănescu a avut un lot de peste 30 de jucători, din care a folosit 26. Este deja ceva parcă împământenit ca jucătorul român să nu poată juca mai multe meciuri într-o săptămână și de aceea antrenorul naționalei și-a luat măsuri de siguranță. Astfel, el a încercat să alterneze titularii, în speranța că jucătorii vor fi proaspeți la meciurile la care vor intra și că victoria ne va reveni nouă. Din păcate, în sport partidele nu se câștigă doar prin prospețime, ci mai ales prin valoare și dăruire, capitole la care fotbaliștii tricolori au rămas restanțieri, că tot ne aflăm în mijlocul sesiunii la universități.

image

Revenind la efectivul de jucător folosit, doar doi dintre cei 26 s-au aflat pe teren în toate cele 360 de minute de joc: Florin Niță și Vlad Chiricheș. Practic, putem spune că Edi Iordănescu a avut piese de bază un înger – fără portarul Spartei Praga eșecurile erau mult mai drastice, iar victoria cu Finlanda era doar o utopie – și un demon, pentru că fundașul lui Sassuolo a avut prestații absolut jenante pentru un jucător cu experiență și mai ales pentru un purtător de banderolă.

Burcă și Bancu au fost titulari în trei dintre cele patru meciuri

Cei doi sunt urmați de cinci jucători care au fost titulari în trei dintre cele patru meciuri. Doi dintre ei, Burcă și Bancu, nu au fost schimbați niciodată în cele trei partide. Interesant e că amândoi au lipsit din primul eșec cu Muntenegru, iar apoi nu au mai putut fi scoși din echipă. Mai mult, Bancu e autorul singurului gol al românilor din această campanie, cel al victoriei cu Finlanda. Tot de trei ori au fost titulari și cei doi Marin, Marius și Răzvan, dar și Pușcaș. Dintre aceștia, Răzvan, jucătorul lui Cagliari, a intrat pe teren și în cel de-al patrulea meci, din postura de rezervă.

Apoi, vine grupul jucătorilor care au bifat jumătate din meciuri ca titulari. Sunt 7 la număr, dintre care patru au jucat în trei meciuri din cele patru ale campaniei. Cel mai bine s-a descurcat Rațiu, care când a fost introdus pe teren pe partea dreaptă a apărării nu a mai fost schimbat. Este, totuși, de neînțeles de ce selecționerul a făcut atâtea căutări pe acel post pe care i-a folosit și pe Camora și pe Manea în această lună ca titulari. Dintre jucătorii cu trei apariții, dintre care două ca titulari, avem două extreme. Una, cea pozitivă, este Cicâldău, care contra Finlandei a jucat chiar bine, iar cealaltă, cea negativă, este Maxim, care atunci când vine la națională pare că se transformă și uită tot fotbalul pe care îl știe și pe care îl demonstrează etapă de etapă în campionatul Turciei. Tot cu trei apariții, dintre care două ca titulari îi avem și pe Mihăilă și pe Olaru. Din păcate, ambii au avut evoluții slabe. Și dacă în cazul primului situația e de înțeles, pentru că la Atalanta a jucat fotbal doar pe play-station, mijlocașul FCSB a fost una dintre deziluziile actualei campanii, el fiind foarte departe de jucătorul care a strălucit în Liga 1.

image

Alți șapte jucători au fost titulari în câte un meci, semn că Iordănescu junior a încercat și alte soluții. Probabil că dacă, așa cum s-a consemnat în presă, nu s-ar fi certat cu selecționerul, Andrei Ivan ar fi bifat mai mult de un meci ca titular, însă în cazul lui Octavian Popescu, Sorescu sau Tănase alegerea de a-i trimite doar câte o singură dată pe teren din primul minut pare justificată. Nejustificată pare însă folosirea lui Ștefănescu în meciul de debut pe partea opusă celei în care a evoluat foarte bine la Sepsi, însă inovațiile lui Edi Iordănescu se pare că nu au limite. În ceea ce-l privește pe Iulian Cristea, acesta a avut ghinionul de a se accidenta grav chiar la începutul primul meci, cel din Muntenegru, așa că el a rămas cu cele mai puține minute jucate în această campanie de patru jocuri.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Marius Sumudica (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Erling Haaland (EPA) jpg
Rafael Nadal si Toni Nadal (EPA) jpg
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
România Kosovo (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Nationala Romania (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net