3 motive pentru care Edi Iordănescu trebuie să-și dea demisia acum

Ultima actualizare:

Umilința istorică suferită de România pe propriul teren contra naționalei din Muntenegru, care ne-a învins pe ”Giulești” cu 3-0, s-ar fi încheiat în țările civilizate cu demisii. La noi, nimeni nu a avut demnitatea de a renunța la postul său, deși dezastrul acumulat în ultimele 10 zile este unic în istoria fotbalului românesc. Click! vă prezintă 5 motive pentru care măcar selecționerul Edi Iordănescu trebuie să demisioneze.

Edi Iordănescu, un selecționer din ce în ce mai contestat (FOTO: Sportpictures)
Edi Iordănescu, un selecționer din ce în ce mai contestat (FOTO: Sportpictures)

Umilințele din fața Muntenegrului

După ce pierzi cu 2-0 în deplasare și cu 3-0 acasă cu Muntenegru, o formație ai cărei fani se bucurau în trecut că picau cu România pentru că puteau astfel să facă rost de autografe ale unor fotbaliști adevărați, logic ar fi ca selecționerul să aibă demnitatea de a renunța la funcția sa. Este evident că la cum se prezintă echipa cei de la FRF vor renunța la orice clauză pe care Iordănescu jr ar trebui să o plătească, doar din dorința de a încerca o revenire pe ultima sută de metri. ”Nu iau decizii la cald. Zilele viitoare voi face o analiză. Este frustrant și pentru mine. Știam unde vin, timp nu există aici. Realitatea este că s-au strâns multe frustrări, adversități din trecut. Și e greu să construiești pe acest fond”, a spus selecționerul când a fost întrebat de demisie.

Deciziile tactice luate parcă la întâmplare

De-a lungul celor patru meciuri disputate în ultimele 10 zile, Edi Iordănescu a surprins prin deciziile tactice luate. În prima partidă, pierdută în Muntenegru, l-a folosit ca închizător pe Iulian Cristea, deși el nu mai evoluase pe acest post de 3 ani și deși avea cel puțin 3 închizători de meserie în lot. Din păcate, Cristea s-a și rupt în minutul 10, dar independent de poziția pe care a fost utilizat. Se pare că meciurile cu Muntenegru îi dezvoltă imaginația selecționerului, pentru că de data aceasta, la retur l-a folosit pe debutantul Ștefănescu pe poziția de mijlocaș dreapta, când el a jucat toată viața doar mijlocaș sau fundaș stânga. Cel puțin pe baza prestațiilor avute la Sepsi pe acel post l-a convocat la lot. Ei bine, într-un meci decisiv pentru noi, Edi Iordănescu a decis să mai facă o improvizație care i-a fost fatală.

Exemplul lui Gheorghe Constantin

În 17 octombrie 1990, când naționala de aur a României era în plină afirmare, tricolorii au pierdut pe stadionul ”Ghencea” cu scorul de 3-0 în fața Bulgariei. Erau două echipe apropiate valoric, la noi strălucea Hagi, la ei Stoicikov, dar tricolorii, care participaseră la Coppa del Mondo ’90 au pierdut fără drept de apel. Instalat pe banca tehnică imediat după Campionatul Mondial, ”Profesorul” Gheorghe Constantin a demisionat imediat după acel eșec, chiar dacă avea sub comandă o echipă cu infinit mai multe posibilități decât actuala națională. Dar onoarea a fost mai presus decât perspectivele de afirmare. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Meghan Markle interviu, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Radu Dragusin (Getty Images) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe Petrolul Ploiesti (Sportpictures) jpg
Dennis Politic (Sportpictures) jpg
Minge, Getty Images jpg
Atletico Madrid (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net