Edi Iordănescu își caută deja scuze și alibiuri pentru a fenta demisia

Umilin╚Ťa istoric─â suferit─â de Rom├ónia pe propriul teren contra na╚Ťionalei din Muntenegru, care ne-a ├«nvins pe ÔÇŁGiule╚ÖtiÔÇŁ cu 3-0, s-ar fi ├«ncheiat ├«n ╚Ť─ârile civilizate cu demisii. La noi, nimeni nu a avut demnitatea de a renun╚Ťa la postul s─âu, de╚Öi dezastrul acumulat ├«n ultimele 10 zile este unic ├«n istoria fotbalului rom├ónesc.

image
Edi Iord─ânescu ╚Öi staff-ul s─âu trebuie s─â plece de la na╚Ťional─â (FOTO: Sportpictures)

Dup─â ce pierzi cu 2-0 ├«n deplasare ╚Öi cu 3-0 acas─â cu Muntenegru, o forma╚Ťie ai c─ârei fani se bucurau ├«n trecut c─â picau cu Rom├ónia pentru c─â puteau astfel s─â fac─â rost de autografe ale unor fotbali╚Öti adev─âra╚Ťi, logic ar fi ca nimeni dintre cei care au dus la aceast─â adev─ârat─â umilin╚Ť─â s─â fie deja ╚Öomeri. Pentru c─â au demonstrat ce valoare au, au demonstrat cum pot alc─âtui un plan de preg─âtire sau cum pot g├óndi un prim ÔÇŁ11ÔÇŁ. Din nefericire, avem un selec╚Ťioner, Edi Iord─ânescu, care a demonstrat ├«n primul r├ónd c─â nu are valoare ÔÇô nu e normal ca la 10 zile dup─â ce ai fost umilit de Muntenegru cu 2-0, dup─â ce ai toate datele despre cum joac─â adversarul, s─â nu po╚Ťi alc─âtui o echip─â care s─â str─âpung─â blocul lor defensiv, adversarii neschimb├ónd nimic ├«n jocul lor. Apoi, a demonstrat c─â are principii doar c├ónd ├«i convine ╚Öi d─â bine la televizor, nu c├ónd ar trebui cu adev─ârat s─â fac─â dovada c─â are onoare ╚Öi s─â p─âr─âseasc─â un scaun care este foarte sigur─â c─â e prea mare pentru el.

├Äntrebat, firesc, dac─â se g├ónde╚Öte la demisie, selec╚Ťionerul nu a dat un r─âspuns concret. ÔÇŁNu iau decizii la cald. Zilele viitoare voi face o analiz─â. Este frustrant ╚Öi pentru mine. ╚śtiam unde vin, timp nu exist─â aici. Realitatea este c─â s-au str├óns multe frustr─âri, adversit─â╚Ťi din trecut. ╚śi e greu s─â construie╚Öi pe acest fondÔÇŁ, a spus el dup─â meci.

La conferin╚Ťa de pres─â, Iord─ânescu a┬á├«ncercat┬ás─â g─âseasc─â diverse scuze: c─â mul╚Ťi juc─âtori vroiau s─â se retrag─â ├«nainte de a veni el, c─â din cauza contractului care ├«i impunea s─â ocupe locul 1 sau 2 ├«n grup─â nu a putut face schimb─âri radicale ├«n lot sau c─â programul de patru meciuri ├«n 10 zile le-a pus capac rom├ónilor. Evident, nu ╚Öi adversarilor, care au jucat dup─â acela╚Öi orar.

ÔÇŁVoi avea discu┼úii private cu juc─âtorii ├«n urm─âtoarea perioad─â. ├Än momentul ├«n care am semnat contractul cu federa┼úia au fost patru juc─âtori care inten┼úionau s─â se retrag─â. Unul dintre ei era To┼čca, trage┼úi concluziile care se pot trage, este trist. Dar totu┼či este echipa na┼úional─â ┼či deciziile trebuie s─â fie pentru viitor. Dac─â a┼č fi ┼čtiut c─â avem timpul necesar pentru a putea s─â construim, eu calea o ┼čtiu, etapele le ┼čtiu, ┼čtiu ce avem de f─âcut, ┼čtiu ce decizii ar trebui luate, unele dure, dar nu avem dec├ót s─â vedem ├«n ce fel se poate merge ├«nainteÔÇŁ, a declarat Edi Iord─ânescu la┬áconferin╚Ťa┬áde pres─â.

Edi Iord─ânescu d─â vina pe condi╚Ťiile unui contract pe care l-a acceptat f─âr─â probleme

Selec┼úionerul Edward Iord─ânescu a l─âsat s─â se ├«n┼úeleag─â c─â a fost condi┼úionat cumva s─â nu schimbe masiv din lto pentru c─â avea o clauz─â de performan╚Ť─â ├«n contract. ÔÇŁPachetul de schimb─âri vine ├«n tandem cu obiectivele ┼či cu ce spune contractul meu, care m─â oblig─â s─â termin─âm pe locul unu sau doi. Ca s─â faci schimb─âri majore ├«nseamn─â s─â po┼úi s─â ai timp s─â construie┼čti. Nu po┼úi s─â sco┼úi ceva dintr-un loc ┼či s─â pui altceva ┼či lucrul ─âla s─â mearg─â instant, timpul este foarte scurt. Mi-am asumat faptul c─â nu am venit la o echip─â de club unde se pot construi mentalit─â┼úi, g├óndiri ┼či am timp. Aici mergi mult ┼či pe hazard. Nu ├«mi place s─â spun asta, dar mergi pe hazard c├ónd schimbi ┼čase-┼čapte juc─âtori de la un joc la altul. C├ónd mai mul┼úi nu au jucat ├«mpreun─â este ┼či foarte mult hazard la mijloc. Cu toate c─â am ├«ncercat s─â lucr─âm s─â avem atitudinea corect─â, s-au v─âzut c─â lucrurile nu au fost func┼úionaleÔÇŁ, a mai spus Iord─ânescu.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa┬ápont@click.ro!

cub bianca dragusanu png
Olivia Newton John ╚Öi John Travolta, apropia╚Ťi ╚Öi ├«n 1978, c├ónd abia ap─âruse filmul ÔÇŁGreaseÔÇŁ jpeg
image png
cub cristina rus (1) png
Alexia Eram (6) jpg
C─âlin Hagima ┼či Roxana Neme┼č sunt foarte ferici┼úi ├«mpreun─â jpeg
Tiriac
catalin botezatu blonda misterioasa untold 2022 2 jpg
image
image
image
image
Mirel Radoi, Sportpictures jpg
Serena Williams, EPA jpg
ryan giggs kate greville jpg
adrien rabiot jpg
Catalin Chirila, Facebook jpg
Florentin Pera, Facebook jpg