Darius Olaru, noua „mină de aur” a lui Gigi Becali. Unde va fi vândut

Ultima actualizare:

Anul 2024 ar putea începe „cu plin” pentru patronul FCSB, Gigi Becali. Acesta nu s-a ascuns niciodată că se implică în fotbal doar pentru bani, iar acum are o nouă ocazie de a face o vânzare importantă. Căpitanul echipei, Darius Olaru, e în negocieri avansate cu formația italiană de primă ligă Monza, care oferă 5 milioane de euro pe el.

Darius Olaru, căpitanul FCSB, în acțiune
Darius Olaru este căpitanul FCSB (FOTO: Sportpictures)

În vârstă de 25 de ani, Darius Olaru a avut cel mai bun sezon al carierei. A marcat 10 goluri și a dat două pase decisive în campionat, fiind, alături de Florinel Coman, cel mai în formă jucător al FCSB. Drept urmare, prestațiile sale nu au rămas fără ecou, iar echipele străine au început să fie interesate de el. A început, se pare, o cursă pentru achiziționarea jucătorului, mai ales că acesta are o clauză care nu e deloc foarte mare: 5 milioane de euro. Astfel, două echipe din Italia, Monza și Torino și două din Belgia (Anderlecht și Gent) s-ar afla în cursa pentru semnătura lui. Dacă ar fi să ne luăm după presa din Italia, Monza este cel mai aproape de a-l convinge pe jucător că merită să semneze cu gruparea situată pe locul 11 în clasament. ”Potrivit informațiilor furnizate de fostul director executiv al lui Milan, Adriano Galliani, Monza este pe punctul de a încheia un acord cu mijlocașul român Darius Olaru. Șansele unui transfer de succes sunt foarte mari”, au scris cei de la TuttoMercato24. De altfel, reprezentanți ai acestui club au fost prezenți și la București, pe „Arena Națională”, acolo unde l-au văzut înscriind două goluri în fața celor de la FC Hermannstadt. Dacă se va face mutarea, Olaru, care este estimat de transfermarkt la valoarea record pentru el de 6,5 milioane de euro, va intra direct în Top 5 al celor mai valoroși jucători de la prim-divizionara italiană. El ar fi chiar pe locul 5 în clasamentul cotelor, după Colpani și Pessina (ambii câte 15 milioane euro), Di Gregorio (12 milioane de euro) și Colombo (7 milioane de euro).

Gigi Becali vrea 7 milioane de euro pe el

Problema este că Gigi Becali, în stilul propriu, nu vrea să dea drumul jucătorului, pentru că el niciodată nu e de acord cu oferta inițială. Considerându-se un negociator valoros, el cere sume mult mai mari pe jucătorii săi și de cele mai multe ori această cacealma nu a ținut. De data aceasta, el cere 7 milioane de euro, deși clauza e de doar 5! „Am cerut șapte milioane (n.r. de euro). Dacă dau șapte milioane, bine. Nu contează țara, contează doar cine dă șapte milioane. Se face în iarna asta dacă dau cele șapte milioane. Eu nu fac lupta la titlu. Eu fac bani. Mie îmi trebuie bani ca să mă lupt la titlu. Așa știu eu. Voi, ce știți voi, treaba voastră”, a spus omul de afaceri pentru sport.ro.

Plecarea lui Olaru de la FCSB nu ar fi singura din această iarnă de la „roș-albaștri”. E adevărat, însă, că ar fi singura care ar aduce și bani, pentru că, în rest, e vorba de jucători pe care Gigi Becali vrea să-i împrumute, pentru a nu le mai achita salariile. În această categorie sunt Dorin Rotariu, Radaslavescu sau Djokovic, însă deocamdată în cazul lor sunt doar discuții. În ceea ce-l privește pe Rotariu, se pare că Dinamo este foarte interesată de „repatrierea” celui care a debutat în fotbalul de primă divizie chiar în formația „câinilor”, acum mai mulți ani.

Darius Olaru ar fi al optulea român din Serie A

Dacă transferul în Italia va deveni realitate, Olaru va deveni al optulea român legitimat la o formație din Serie A în acest sezon. Ceilalți sunt Drăgușin și Pușcaș, de la Genoa, Răzvan Marin de la Empoli, Mihai Popa, de la Torino, Andres Șfaiț, de la Salernitata, Rareș Burnete și Alexandru Borbei, ambii de la Lecce. Dintre aceștia, însă, doar Drăgușin și Marin sunt titulari la formațiile lor. Pușcaș ar putea fi împrumutat în sezonul viitor la o formație din liga secundă, iar ceilalți sunt jucători aflați la început de drum, pentru care este, deocamdată, o performanță și să se afle și în lotul unei echipe din prima divizie italiană.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net