Defilează în Superligă: Farul învinge Petrolul și se detașează în clasament

Ultima actualizare:

Farul Constanța a obținut tot ce se putea, din etapa a XXVI-a din Superliga României.

Denis Alibec, omul meciului (FOTO: Sportpictures)
Denis Alibec, omul meciului (FOTO: Sportpictures)

Echipa lui Gică Hagi s-a impus, fără doar și poate, în fața Petrolului Ploiești, sâmbătă, învingând cu 2-0. Împinși de propriii spectatori, constănțenii au punctat prin Louis Munteanu și Denis Alibec, acesta din urmă oferind totodată pasă de gol la prima reușită și înscriind, mai apoi, din penalti. Practic, Alibec a fost omul meciului. „Sunt foarte fericit că am reușit să câștigăm. Am făcut un meci foarte bun. Chiar îmi doresc să am și eu reușite la națională. Important e să fiu sănătos și să joc bine la Farul. Chiar nu există lucruri deosebite pe care le fac. Sunt în formă, sunt bine fizic. M-am săturat să fiu în umbră, sincer. Dacă jucăm precum cu Petrolul, putem să batem pe oricine. Am spus, de la începutul campionatului, că ne batem acolo sus. Important e să câștigăm, nu contează cine marchează”, a comentat atacantul.

„Puncte care ne dau direcție”

Alibec a reușit să smulgă câteva cuvinte de laudă inclusiv de la Hagi: „Am jucat un meci foarte bun de la început, ritmul și intensitatea au fost la nivel foarte bun, am făcut ambele faze foarte bine. Am creat presiune adversarului, nu a avut timp să gândească și lucrul ăsta ne-a dus la victorie, o victorie meritată. El (n.r. Alibec) se simte bine cu noi, ca jucător, individual, e foarte bun, a găsit și echipa care-l pune în evidență. Nu tot timpul jucăm de nivel foarte mare dar progresăm, creștem de la meci la meci, pentru el e important să fie într-o echipă care să joace fotbal. El când se duce acolo, depinde și de ceilalți, nu joacă fotbal singur, nici eu n-am jucat singur, trebuie să fie o echipă.

Nu putem să scoatem în evidență numai jucătorii din față. Popescu a jucat extraordinar, apărătorii au jucat bine, Băluță a pictat, a făcut și greșeli, dar în rest a jucat foarte bine, Kiki, Borza, la fel, Mazilu, la experiența lui și la un meci cu presiune, a jucat bine. Nu mai vorbesc de Louis Munteanu, care a jucat și el foarte bine. Sunt puncte importante, care ne poziționează acolo sus, ne dau direcție. Trebuie să arătăm din ce în ce mai bine, să căpătăm o formă mai bună, încă nu facem același lucru cum trebuie pentru 90 de minute. Dar eu îmi doresc, jucătorii își doresc, în fiecare zi încercăm să arătăm mai bine. Și ei sunt fericiți de tot ce am făcut, trebuie să ne luptăm, să ne batem pentru a câștiga, victoria aduce bucurie, fericire, respect”.
Deocamdată, Farul conduce în ierarhia primului eșalon românesc, cu 55 de puncte în 26 de meciuri și un bilanț de 16 victorii, șapte remize și trei înfrângeri. De cealaltă parte, Petrolul Ploiești se află pe primul loc în afara play-off-ului, după 10 meciuri câștigate, trei egaluri și 13 confruntări pierdute.

Program „de foc” pe mai departe

Dincolo de supremația constantă arătată, până acum, în Superliga României, Farul are în față câteva meciuri tari, care i-ar putea pune probleme în păstrarea „fotoliului” de lider: dacă etapa următoare are o misiune aparent ușoară, având programată o deplasare la UTA Arad, apoi primește o vizită cu potențial periculos din aprtea lui Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. După, constănțenii pot răsufla ușurați, în deplasarea de la Universitatea Cluj, însă mai târziu trebuie să dea dovadă de concentrare maximă în meciul cu Rapid, care se va disputa acasă. În prezent, podiumul clasamentului este completat de campioana CFR Cluj și FCSB.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net