VIDEO: Coechipierii lui Ianis Hagi s-au dat la o parte, ca adversarii să înscrie

Ultima actualizare:

Moment rar întâlnit în fotbalul profesionist: antrenorul formației Glasgow Rangers le-a spus fotbaliștilor săi să se dea la o parte din calea adversarilor pentru ca aceștia să poată marca!

Ianis Hagi (FOTO: Guliver/ Gettyimages)
Ianis Hagi (FOTO: Guliver/ Gettyimages)

Michael Beale, antrenorul principal al scoțienilor de la Glasgow Rangers, a fost protagonistul celui mai fait-play moment din fotbalul mondial al ultimilor ani. Totul s-a întâmplat în partida din optimile de finală ale Cupei Scoției, în care Rangers, formația la care Ianis Hagi a fost pentru prima dată titular după 13 luni, a întâlnit-o pe Partick Thistle.

În minutul 71, după o accidentare a jucătorului celor de la Rangers, Malik Tillman, coechipierii săi au trimis mingea în aut. Oaspeții, fair-play, au vrut să le paseze mingea gazdelor într-o zonă neutră, numai că Tillman s-a ridicat de pe gazon, l-a deposedat pe fundașul advers care se pregătea să degajeze și a înscris, scorul devenind 2-1 pentru Glasgow Rangers! Imediat s-a iscat o bătaie generală, adversarii acuzându-l că a trișat și că a încălcat regulile bunei cuviințe în fotbal. A fost momentul în care antrenorul gazdelor, Michael Beale, a intervenit și și-a arătat caracterul. A chemat la marginea terenului câțiva jucători și le-a indicat ”schema” următoare: să se dea toți la o parte, astfel încât adversarii să înscrie la prima acțiune și scorul să redevină egal, așa cum era înaintea momentului penibil oferit de jucătorul său mult prea ambițios.

Stop what you're doing right now and watch this! 🤯Malik Tillman gives Rangers the lead in controversial circumstances which infuriates the visitors 😠Michael Beale then steps in and orders his side to allow Partick Thistle to score 👏🔵#ScottishCup | @ScottishCup pic.twitter.com/iUOtLalNGO

— Viaplay Sports UK (@ViaplaySportsUK) February 12, 2023

Și așa s-a întâmplat, fiind pentru prima dată la un asemenea nivel când un jucător pleacă de la centrul terenului și înscrie în poarta adversă. Până la urmă, Glasgow Rangers a câștigat meciul cu 3-2 și s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Scoției, însă indiferent de ce va face în continuare, toată lumea își va aduce aminte de gestul antrenorului său, care, de altfel, a fost felicitat de tehnicianul echipei adverse imediat după luarea deciziei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net