CFR Cluj a „deraiat” la Roma, contra lui Lazio, în Conference League

CFR Cluj a fost joi seară, în meciul cu Lazio, de la Roma, imaginea perfectă a fotbalului românesc: unul în care se așteaptă să pice golul, în care nu există ambiție și nici tupeu să le pui probleme celor considerați fotbaliști. Partida a contat pentru play-off-ul Conference League.

Ciro Immobile a marcat un gol spectaculos în fața celor de la CFR Cluj (FOTO: Guliver/ Gettyimages)
Ciro Immobile a marcat un gol spectaculos în fața celor de la CFR Cluj (FOTO: Guliver/ Gettyimages)

Drept urmare, campioana României s-a întors cu coada între picioare din capitala Italiei, fiind învinsă cu 1-0 de un Lazio rămas în 10 oameni încă din minutul 15! Returul are loc joia viitoare, de la ora 19.45, la Cluj-Napoca, dar dacă nimic nu se schimbă în mentalitate și în jocul românilor, șansele de calificare sunt nule. Așa cum era de așteptat, Dan Petrescu a găsit o grămadă de explicații pentru eșec.

”Nivelul lor e mult prea mare, se vede din avion. Puteau să joace şi în 9 jucători şi să ne bată. S-a văzut diferenţa de valoare. Nu au avut multe ocazii, doar 2-3 şi un gol. Iar asta arată cât de valoroşi sunt. Mi-aş fi dorit să am un mijlocaş ofensiv bun azi, dar ăsta e lotul pe care îl am la dispoziţie. Lipsa de valoare între noi şi Lazio se vede clar. Savic costă 100 de milioane de euro, Immobile costă 100 de milioane, ce să mai vorbim de restul? Savic a fost peste tot azi, el a făcut tot, el cu Immobile. Ei doi ne-au bătut, ei doi singuri. Jucătorilor mei nu am ce să le reproşez, au dat 100% toţi. Să nu uităm că am jucat cu Lazio. Ştiu că toţi vreţi mult, şi eu vreau, dar să fim realişti. Pentru fotbalul românesc noi nu mai suntem realişti de mult. Dacă jucam eu, eu aveam curaj. Dar nu am jucat eu şi nu pot să spun eu despre curajul celor din teren”, a declarat Petrescu la confreința de presă de după meci.

Returul are loc săptămâna viitoare, la Cluj-Napoca

Fostul internațional spune că Lazio e favorită și la retur.  ”Adversarii sunt favoriţi în retur. Dar fotbalul este fotbal. Ultima oară când am jucat cu Lazio în România am câştigat. S-a întâmplat asta şi tot ei erau mai valoroşi şi atunci. Noi vom încerca să câştigăm, asta e clar. Problema este că peste 2 zile, nu 3, jucăm un meci foarte important în campionat. Am pierdut trei meciuri consecutive împotriva a trei echipe bune, U Craiova, FCSB şi Lazio. În toate însă cred că ne-a lipsit puţin şi norocul”, a mai spus el. CFR va juca mâine, de la ora 17.00, pe propriul teren, cu FC Argeș.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Planeta Radeanu jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net