Dan Petrescu, răbufniri la conferința de presă: „Să se uite la CV-ul meu!”

CFR Cluj mai are un meci de disputat în grupele Conference League, care se va juca, joi, de la 19.45, acasă, cu FC Ballkani. Înaintea partidei, antrenorul Dan Petrescu a punctat o serie de lucruri care îl deranjează.

Dan Petrescu, antrenorul lui CFR Cluj (FOTO: Sportpictures)
Dan Petrescu, antrenorul lui CFR Cluj (FOTO: Sportpictures)

Sătul de a fi contestat, cel poreclit „Bursucul” a atras atenția din nou că antrenorii din România nu sunt tratați așa cum ar merita, spunând: „Alții nu au fost antrenori și s-au făcut de râs pe unde au fost, iar acum îmi dau mie sfaturi. Să se uite la CV-ul meu, da! Mie îmi place unde sunt, nu are rost să facem polemică. Dar ăia care au fost antrenori s-au făcut de râs, mai bine ar tăcea din gură! Nu mă mai miră nimic, și dacă ar fi dați afară 10 antrenori într-o zi în România, darămite trei (n.r. marți au fost demiși trei antrenori în Superliga României). Orice e posibil! Dacă cel mai bun antrenor român, cu șase trofee, e criticat, e făcut praf, iar la prima înfrângere sunt prost și trebuie să-mi dau demisia… Trofeele sunt degeaba. O să vi le aduc, să le vedeți! Am fost ales de șase ori cel mai bun. Noi îi dăm afară pe toți. E și vina antrenorilor, că nu se protejează, își pun clauze mici, astfel că sunt dați afară imediat”.

Tehnicianul de 54 de ani a vorbit și despre șansele pe care crede că le are CFR Cluj în a merge mai departe: „Este al 14-lea meci în Europa, din august până acum, o cursă infernală. Dacă tot am ajuns aici, sper să ne calificăm în primăvara europeană. Sincer, ar fi un miracol, da, ar fi! Când nimeni nu are rezultate în România, iar fotbalul nostru a luat-o în jos, toți critică pe CFR Cluj care joacă cu calificarea pe masă joi seară. Dacă îmi spunea cineva la tragerea la sorți că vom juca ultimul meci cu calificarea pe masă, stând la mâna noastră, aș fi fost foarte fericit. Ar fi fantastic pentru fotbalul românesc să ne calificăm în primăvara europeană. Ar fi ceva special. Ultima oară, tot CFR Cluj a reprezentat România în primăvara europeană cu Sevilla”, a mai spus Petrescu. CFR Cluj se află pe locul doi în grupa sa, la egalitate cu Slavia Praga și la trei puncte de liderul Sivasspor, FC Ballkani fiind ultima, cu patru puncte.

Fost fotbalist de la CFR Cluj, actualmente în tricoul celor de la Universitatea Cluj, Alexandru Chipciu a vorbit despre colaborarea cu Dan Petrescu, declarând pentru fanatik.ro: „A fost nepotrivire. Când nu îți place un om, asta e reciprocă, nu ai explicații. Contează enorm treaba asta. Apoi s-au întâmplat mai multe. Orice jucător ar spune că m-a nedreptățit. A și zis într-o ședință: «Poate îl nedreptățesc pe Alex că nu îl bag, dar asta simt eu». Nu știu dacă nu mi-a plăcut ca persoană, eu voiam doar să joc mai mult. La început nu mi-a plăcut stilul, dar apoi m-am acomodat. Am și vorbit de foarte multe ori, n-a declarat niciodată nimic despre mine. Nu vreau să-mi omor sufletul, nu aș face orice sacrificiu doar ca să fiu campion, să îmi iei din personalitate. Prefer să joc la «U» Cluj, să simt nebunia aia, energia aia, decât să fiu într-un stil, ținut cu biciul. Dar nu-i iau din merite, a câștigat campionate, a fost un jucător fabulos, mi-a marcat copilăria, dacă nu dădea golurile alea cu Anglia poate nu mă apucam de fotbal”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net