Denis Alibec poate rata prezența la EURO 2024 dintr-o prostie

Ultima actualizare:

Vești proaste din cantonamentul echipei naționale. Ieri, chiar în ziua în care România a susținut amicalul cu Bulgaria, programat marți seara, președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a dezvăluit că Denis Alibec are șanse foarte mici de a juca la EURO 2024. El ar fi fost operat la picior.

Denis Alibec a fost jucător de bază în preliminarii
Denis Alibec a fost jucător de bază în preliminarii (FOTO: Sportpictures)

La finalul Adunării Generale a FRF, desfășurate marți, Răzvan Burleanu a vorbit despre starea de sănătate a doi dintre componenții echipei naționalei. Dacă veștile referitoare la Andrei Burcă sunt ceva mai bune, cele care se referă la Denis Alibec sunt de-a dreptul îngrijorătoare. „În privinţa lui Andrei Burcă, staff-ul medical trebuie să continue aceste rapoarte şi să nu avem niciun risc atunci când el intră pe teren, mai ales că e vorba de participarea lui la EURO. În momentul de faţă acestea sunt cele mai mari semne de întrebare pe care le avem. Andrei îşi doreşte să revină cât mai repede, l-am găsit destul de supărat că nu poate să intre în programul de pregătire şi că nu poate fi în această seară alături de jucători”, a declarat Burleanu, citat de Agerpres.

În ceea ce-l privește pe Denis Alibec, acesta e foarte aproape să rateze prezența la Campionatul European. Totul, dintr-o prostie: a amânat nepermis de mult o intervenție chirurgicală la picior și nu ar mai fi timp să se refacă. „Am fost ieri în cantonamentul jucătorilor, am stat de vorbă cu Denis şi cu ceilalţi jucători. Ne pare foarte rău de această situaţie, mai ales că ar fi trebuit să se opereze de acum două-trei săptămâni, astfel încât să fie evitată o astfel de situaţie. Acum aşteptăm staff-ul medical să îşi facă treaba, sperăm să poată fi recuperat. E prematur să spunem dacă va fi prezent sau nu la EURO, la el este o tăietură şi depinde de cât de repede se va recupera. Plus că nu este la mână, este la picior, şi asta va face şi mai dificilă recuperarea. Ne-am fi dorit ca această intervenţie medicală să fi avut loc acum două-trei săptămâni, mai ales că Denis Alibec s-a alăturat lotului naţional mai devreme decât ceilalţi tricolori”, a adăugat Burleanu.

Prelungirea contractului lui Edi Iordănescu, în continuare incertă

În ceea ce privește prelungirea contractului selecționerului Edward Iordănescu, șeful fotbalului românesc spune că tehnicianul mai are la dispoziție două săptămâni pentru a se decide. Adică până la startul EURO 2024. „Sunt în acest obiectiv, ca până la plecarea în Germania să semnăm acest contract. Au fost mai multe discuţii, sunt mai multe clauze noi în ceea ce priveşte durata şi alte beneficii, pentru că este un antrenor care a avut succes la echipa națională. Mingea este în terenul lui, aşteptăm răspunsul şi acordul lui. E un contract diferit, pe o perioadă mai lungă de timp, iar perioada de 4 ani nu a fost pusă niciodată sub semnul întrebării de către Edi Iordănescu. Au fost alte subiecte pentru care am avut nevoie de câteva zile. Nu s-a discutat zi de zi despre contract, nu am vrut să punem o presiune în plus, un stres suplimentar pe el și staff-ul tehnic. I-am dat cât timp a avut nevoie pentru a citi contractul, a reflecta asupra fiecărei clauze. El își dorește să continue, dar până la plecare trebuie să știm concret. Vom fi pregătiți pentru orice scenariu. Am clarificat şi declaraţia cu privire la preluarea unui club european şi a spus că a fost scoasă din context. Noi ne dorim să continuăm cu el. Există un contract pe patru ani, cu obiective intermediare sportive”, a declarat Răzvan Burleanu, conform gsp.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Kosovo Romania (Sportpictures) jpg
Denis Dragus (Sportpictures) jpg
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
Kosovo Romania (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (Facebook) jpg
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
Ionel Ganea. FOTO Mediafax Foto / Sebastian Tătaru
alexoi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net