Edi Iordănescu cheamă fanii alături de naționala României

Naționala României se află în plină pregătire pentru ultimele amicale de dinaintea startului EURO 2024. Selecționerul Edward Iordănescu așteaptă ca fanii să fie în continuare alături de echipa noastră, atât în meciurile de la București, cât și de la turneul final.

Naționala României, în cantonament la Mogoșoaia
Naționala României, în cantonament la Mogoșoaia (FOTO: Sportspictures)

România va juca împotriva Bulgariei, pe 4 iunie, și naționalei din Liechtenstein, pe 7 iunie, ambele partide urmând să aibă loc pe stadionul „Steaua”. După cel de-al doilea meci, Iordănescu va anunța lotul de 26 de jucători cu care va merge la turneul final. „Mă bucur că am reușit să întoarcem fanii. Împreună cu ei, cu siguranță că avem altă putere. Mesajul meu merge către suporterii echipei naționale. Îi strig în numele echipei să vină alături de națională. Îi rog ca, indiferent ce se va întâmpla, pentru că vor fi momente grele și foarte grele la un turneu final, să rămână alături de noi până la final. În oglindă vine și promisiunea mea. Băieții, noi toți, vom da totul pentru ei și vom lupta până la final. Împreună până la final”, a declarat pentru FRF.TV Edi Iordănescu. Selecționerul a spus că pentru el cele două meciuri amicale vor fi pregătite și disputate ca și cum ar fi de la turneul final. „Pregătim acest două jocuri ca și cum am pregăti jocurile de la EURO. Încercăm să fim eficienți, cu ultimele corecții care se mai pot face. Vreau ca jucătorii să fie cât mai pregătiți. E important că e ultimul test în care mai putem interveni, chiar dacă foarte puțin. Pregătirea a fost făcută, planul e stabilit. Două teste importante la care trebuie să fim atenți”, a mai spus Edi Iordănescu.

Edi Iordănescu este debutant la un turneul final de Campionat European
Edi Iordănescu este debutant la un turneul final de Campionat European

Edward Iordănescu abia așteaptă turneul final

Aflat la prima calificare la un turneu final, Edward Iordănescu abia așteaptă Campionatul European. „Sunt motive de bucurie. Pregătim ceva ce ne-am dorit de mult. Suntem în fața unui moment frumos. Mă bucură că putem să pregătim turneul cu majoritatea jucătorilor care au confirmat în campanie. Mă bucur că am văzut deja acel spirit de luptă. Mă supără că avem câțiva băieți care au participat la calificare sau care au fost cu noi în ultima perioadă, au probleme medicale și nu sunt cu noi. Mă gândesc la Moruțan, la Screciu, pe care îl câștigasem pentru echipa națională, mă gândesc la Tudor Băluță. Sunt și câțiva băieți cu probleme la cluburi pe care i-aș fi dorit la cluburi, am respect pentru ei. Aici mă gândesc la Tănase, care în ultimele 5-6 meciuri nu a fost implicat, la Cristi Manea, care nu a avut multe meciuri în care să joace. Mă gândesc chiar la Andrei Radu, care a făcut poate alegeri neinspirat, nu a mai jucat de foarte mult timp. Mi-aș fi dorit să fie cu noi”, a mai spus Edi Iordănescu pentru rețelele sociale ale Federației.

El este bucuros că deja s-au creat deja relațiile de joc și că nu trebuie să o ia de la zero cu explicarea fundamentelor. ”De la zero nu mai construim, fundația este deja colo. Trebuie să pregătim bine ce urmează. Avem unelte ajutătoare. Va fi importantă perioada de analiză. Trebuie să analizăm bine adversarii. Trebuie să antrenăm planul tactic cu echipa. Pregătirea emoțională. Vreau să fim pregătiți din punct de vdere psihologic, să nu vină lucruri pe care nu le putem controla. În plus, e o realitate care nu îmi dă pace, lipsa de experiență comparativ cu adversarele noastre. Slovacia va fi la al treilea European consecutiv, Ucraina la al patrulea, de Belgia nu mai zic. Noi avem doi jucători care știu ce înseamnă un turneu final. Experiența la nivel de cluburi, care ne este inferiorară. Trebuie să compensăm aceste lucruri. Trebuie să mergem înainte. Suntem, o echipă destul de tânără. Eu mizez pe dorința de afirmare”, a mai spus Edi Iordănescu în ziua reunirii lotului național.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
salman si iulia la nunta gif
image
image
image
image
image
image
Anglia Elvetia, EURO 2024 (EPA) jpg
Toni Kroos (EPA) jpg
Sotii Cozmiuc (Facebook) jpg
Porutgalia Franta, EURO 2024 (EPA) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
Anglia nationala EURO 2024 (EPA) jpg
robert badea jpg
FCSB Corvinul Hunedoara (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net