Dublă victorie pentru Farul: din nou lider și cu o veste grozază de la TAS

Ultima actualizare:

Echipa lui Gheorghe Hagi nu prea face pași greșiți și asta se reflectă întocmai în situația din clasament.

Constănțenii au revenit la conducerea clasamentului (FOTO: Sportpictures)
Constănțenii au revenit la conducerea clasamentului (FOTO: Sportpictures)

Farul Constanța și-a reluat obișnuitul loc de lider în Superliga României, după ce a învins-o, luni, pe CS Universitatea Craiova, 2-1. Gazdele n-au pierdut din timpul: dacă Adrian Mazilu „a spart gheața” și a înscris, încă din minutul șase, experimentatul Ionuț Larie a majorat scorul ('34), transformând un penalti. Replica oltenilor i-a aparținut lui Dan Nistor, în a doua parte a jocului ('59).
Pentru Gică Hagi a fost un cadou cum nu se poate mai potrivit, duminică aniversând 58 de ani. „60 de minute am jucat foarte bine, am dominat, ne-am impus. După aceea, au venit cu schimbări foarte bune, noi am scăzut puțin, e greu să ții presiunea 90 de minute. A venit acel gol și ne-a dat puțin înapoi, Craiova are jucători de calitate. Ne place acolo, pe primul loc, mai ales mie, vreau să le transmit și lor. Ei mă cunosc. Larie bate foarte bine penaltiurile. Important e că am câștigat. Șase puncte importante, cu FCSB și Universitatea Craiova, două echipe foarte bune, ne vom întâlni din nou în playoff. Echipa care va avea constanță, care va fi în formă în playoff, aceea va câștiga titlul. Ieri am petrecut puțin, mi-am adus aminte de părinții care m-au adus pe lume, datorită lor sunt unde sunt. Le-am mulțumit, la fel familiei, soției, copiilor. La Constanța e un proiect de cinci ani, minimum. Vrem să creăm ceva stabil, puternic”, a declarat cel supranumit „Regele”. 

„Suntem penibili, o apă și un pământ, toată lumea ne înjură”

Pe de altă parte, dinspre olteni au venit replici dure. „Am avut şedinţă, Mister e supărat pe noi. Am fost penibili, chiar dacă a doua repriză ne-am mai revenit puţin. Chiar am fost penibili. În seara asta, începând cu mine. Chiar şi aşa penibili cum am fost, puteam să egalăm. Dar chiar era nedrept, dacă egalam. Atâta timp cât noi nu suntem 100%, sunt zile în care nu poţi să faci nimic. Am ieşit pierzători şi e păcat. Ăștia suntem. Cine poate să fie de vină, dacă nu jucătorii? Suntem penibili! Antrenorul plătește pentru că e mai ușor de dat afară, e unul singur. Dar poate ar fi timpul să plece și 15 jucători. Poate se întâmplă ceva bun! Dacă asta e bine pentru club, poate ar trebui să se întâmple. Nici nu știu. Sunt foarte supărat, nu vreau să spun mai multe lucruri la cald. O luăm de la capăt. Dacă ne prezentăm aşa, e clar că o să ne fie foarte greu cu CFR. După un meci ca ăsta, ce poţi să mai zici. Suntem o apă şi un pământ, toată lumea ne înjură”, a punctat și fundașul oltenilor, Bogdan Vătăjelu.
Farul Constanța conduce în clasament, la un punct avans față de campioana României, CFR Cluj, având un bilanț de 15 victorii, șase remize și trei înfrângeri. De cealaltă parte, CSU Craiova se află pe penultimul loc de playoff, după 12 meciuri câștigate, cinci egaluri și șapte partide pierdute. 

Vești bune de la TAS pentru liderul din Liga 1

În plus, liderul campionatului românesc mai are parte de o veste grozavă: a câștigat procesul de la TAS împotriva celor de la UEFA și poate participa în cupele europene, în următorul sezon. „Așa cum am transmis în mod oficial, de acum câteva luni de zile, clubul nostru a continuat demersul juridic referitor la dreptul de participare în competițiile europene. În cursul zilei de ieri, am primit cu satisfacție Decizia Tribunalului Sportiv de la Lausanne (TAS), prin care se consfințește că Farul Constanța are dreptul de a solicita licența UEFA pentru participarea în competițiile europene, din acest an”, a transmis clubul pe site-ul său oficial. Inițial, echipa primise interdicție pentru cupele europene din partea forului continental, pe fondul fuziunii dintre Viitorul Constanța și Farul Constanța. Dat fiind faptul că TAS a dat dreptate clubului românesc, următorul pas este depunerea dosarului de licențiere pentru cupele europene spre a fi analizat de FRF și, mai apoi, de UEFA. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net