FC Argeș, surpriza play-off-ului Ligii 1. Cum arată programul meciurilor

FC Argeș a detonat bomba în finalul sezonului regulat și s-a calificat în play-off-ul Ligii 1 atunci când nimeni nu se mai aștepta. Ba chiar a făcut-o învingându-și principala contracandidată chiar pe terenul acesteia.

Hora bucuriei formației FC Argeș (FOTO: Sportpictures)
Hora bucuriei formației FC Argeș (FOTO: Sportpictures)

FC Argeș s-a impus cu scorul de 2-1 la Botoșani după ce a fost condusă cu scorul de 1-0 până în minutul 71. Atunci, Dobrosavlevici a egalat, însă acest rezultat tot i-ar fi calificat pe moldoveni în play-off. Numai că, în minutul 81, Said a marcat golul victoriei piteștenilor, care s-a calificat între cele mai bune șase după un final fantastic de sezon. Ei au reușit să învingă cu 1-0 în deplasare pe Farul și cu 1-0 acasă pe FCSB înainte de a dispune acum de Voluntari, izbutind o serie absolut fantastică pentru o echipă condusă de un antrenor, Andrei Prepeliță, care acum o lună era cel mai contestat tehnician din liga 1 de proprii suporteri. „Nu e puţin lucru să intri în play-off în al doilea an de la promovare. Nu o să facem act de prezenţă, ne dorim să arătăm că suntem o echipă care merită să fim aici. Băieţii au arătat caracter. Îi iubesc şi pe contestatari, nu am pus la inimă, am jucat la nivel înalt, sunt obişnuit cu presiunea. Suntem un grup frumos şi ne bucurăm azi şi mâine şi apoi dăm drumul la treabă”, a declarat Prepeliţă după meci, înainte de a fi întrerupt de elevii săi, care l-au stropit cu șampanie chiar în timpul interviului.

Valeriu Iftime: ”Îmi vine să mă las de fotbal vreo trei ani”

Patronul celor de la Botoșani, Valeriu Iftime, care era absolut sigur acum două etape că echipa lui va merge în play-off, era acum un monument de deznădejde: ”Echipa trebuie să continue, dar plăcerea şi entuziasmul meu nu mai sunt aceleaşi. Îmi vine să mă las de fotbal vreo trei ani. Sunt multe greşeli pe care le-a făcut arbitrul Radu Petrescu în defavoarea noastră. Niciodată nu m-am gândit că Argeş bate pe FCSB sau pe Farul. Uşor, de la siguranţă de 99% că suntem în play-off, s-a erodat totul. După meciul cu Farul, când am luat bătaie, am fost sigur că Argeş ia bătaie de la FCSB. Dar când Argeş a învins, am simţit presiunea pe noi. Am greşit, am gestionat prost oportunităţile avute. Am greşit toţi, nu ştiu dacă nu am greşit şi la transferuri... Rămân cu amărăciunea că un arbitru cu greşeli impardonabile mă scoate din joc. Poate e mai greu să vii la Botoşani să joci fotbal, la Piteşti e mai aproape”, a declarat Iftime la Digisport.

În play-off, echipele sunt împărțite pe trei paliere

Astfel, în play-off avem trei tipuri de echipe. Primul tip e reprezentat doar de CFR Cluj și este cel dominator, pentru că ardelenii au 7 puncte avans în fruntea clasamentului și nu au cum să rateze titlul de campioni. Al cincilea consecutiv. Apoi avem grupul echipelor care se vor lupta pentru locul secund, iar aici sunt FCSB și Universitatea Craiova. Acum distanța dintre ele este de patru puncte în favoarea bucureștenilor, dar la cum joacă ei și la cum evoluează craiovenii, aceasta e o nimica toată pentru olteni. În fine, al treilea grup e cel al echipelor care pot produce surprize și e format din Farul, FC Argeș și FC Voluntari. Toate au același număr de puncte, iar pretențiile constănțenilor la locul secund par mai mult metode ale lui Gică Hagi de a-și mobiliza elevii, decât de a reflecta realitatea.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net