Gică Hagi a refuzat din nou să fie selecționerul României. Următorul cu care se va negocia e Mutu

Ultima actualizare:

Pare deja o misiune imposibilă pentru actuala conducere a Federației Române de Fotbal să îl aducă pe Gică Hagi la cârma naționalei. E deja al doilea eșec de a-l convinge pe „Rege” să preia frâiele primei reprezentative.

Gică Hagi se înțelege bine cu conducerea FRF, la nivel declarativ (FOTO: Profimedia)
Gică Hagi se înțelege bine cu conducerea FRF, la nivel declarativ (FOTO: Profimedia)

Actualul antrenor al Farului a transmis luni, 29 iulie, că nu poate accepta propunerea făcută de FRF. Prin intermediul unui comunicat, Hagi a spus că decizia a luat-o ca urmare a unor condiţii impuse de FRF, dar şi a proiectului început la Constanţa. „Dragi suporteri români, în urma discuţiilor din ultima perioadă, cu privire la dorinţa Federaţiei Române de Fotbal de a fi noul selecţioner al României, doresc să precizez următoarele: Am analizat în ultimele zile această posibilitate, pentru că, pe de o parte, trebuiau îndeplinite anumite condiţii ale FRF, iar pe de altă parte există proiectul pe care l-am început la Farul Constanţa în urmă cu trei ani, unde îmi doresc să construim un club puternic. Din acest motiv am decis că nu pot accepta, în acest moment, propunerea Federaţiei Române de Fotbal de a fi selecţionerul echipei naţionale”, se menţionează în comunicatul publicat pe site-ul oficial al clubului Farul, după cum informează Agerpres.

Apoi, parcă pentru a îmblânzi impresia generală, „Regele” a afirmat: „A fost cu siguranţă una din cele mai dificile decizii pe care le-am luat în întreaga carieră, pentru că naţionala României reprezintă visul oricărui tehnician român. Mulţumesc tuturor celor care mi-au fost alături în aceste zile. Hai, România! Cu respect, Gheorghe Hagi", se încheie comunicatul.

FRF: „Mai devreme sau mai târziu, domnul Hagi va conduce naționala”

Refului lui Gică Hagi a fost confirmat și de Federația Română de Fotbal, tot printr-un comunicat. „Gheorghe Hagi a anunţat că nu poate prelua echipa naţională a României. Federaţia Română de Fotbal doreşte să îşi exprime recunoştinţa faţă de domnul Gheorghe Hagi pentru deschiderea şi dorinţa sa de a prelua conducerea echipei naţionale de fotbal a României. Cu siguranţă, mai devreme sau mai târziu, domnul Hagi va conduce echipa naţională a României de pe banca tehnică spre noi succese. Spiritul său ambiţios, dăruirea şi pasiunea pentru fotbal reprezintă valori esenţiale care, cu siguranţă, la momentul potrivit, vor aduce beneficii imense echipei naţionale", se menţionează pe site-ul FRF.

Hagi este un simbol al fotbalului românesc, iar angajamentul său continuu faţă de acest sport este deosebit de apreciat. FRF înţelege însă motivele care au stat la baza deciziei sale de a nu prelua, în acest moment, rolul de selecţioner al echipei naţionale şi respectă decizia sa. FRF îi urează mult succes în continuare în cadrul proiectului Farul Constanţa, având deplina încredere că Gheorghe Hagi va continua să contribuie semnificativ la dezvoltarea fotbalului românesc, aşa cum a făcut-o de-a lungul întregii sale cariere", mai precizează oficialii federaţiei.

Acum, FRF, prin Comisia Tehnică, trebuie să desemneze un alt candidat cu care să se înceapă negocierile. Din câte se zvonește, fostul internațional Adrian Mutu ar sta „în joc de glezne”, fiind gata să accepte propunerea în momentul în care i se va adresa. Până atunci, timpul se scurge în defavoarea echipei naționale, pentru că nu mai departe de 6 septembrie e programat primul meci oficial din Liga Națiunilor și noi nu avem încă staff tehnic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
George Puscas (Sportpictures) jpg
Adrian Mutu (Sportpictures) jpg
gheorghe multescu dinamo jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
influencer cehia jpg
barbosu voinea chiles  jpg
Neagu Twitter jpg
Mihai Covaliu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net