Gigi Becali, dezamăgit: «E debandadă la echipă, titlul s-a dus»

Ultima actualizare:

FCSB a suferit una dintre cele mai umilitoare înfrângeri din ultimul an chiar pe teren propriu. Farul s-a impus cu scorul de 2-0, dar dincolo de rezultat, jocul bucureștenilor a fost extrem de slab, formația condusă de Gigi Becali din tribună și de Anton Petrea din teren fiind dominată extrem de clar de jucătorii de la malul mării.

Tănase a intrat în gura patronului (FOTO: Sportpictures)
Tănase a intrat în gura patronului (FOTO: Sportpictures)

Statistica publicată pe site-ul LPF demonstrează de ce obsesia lui Gigi Becali ca echipa lui să aibă posesia mingii nu reprezintă neapărat calea spre succes. Cu 58% posesie și cu 551 de pase reușite, cu 149 mai multe decât Farul, FCSB aproape că nu s-a apropiat de poarta adversă. Pentru că dacă ai un singur șut pe poartă în 90 de minute, asta înseamnă, cu atât mai mult cu cât ești considerată echipa cea mai ofensivă din campionat.

Mult mai pragmatici, jucătorii de la Constanța au marcat două goluri din 7 șuturi pe spațiul porții, însă dacă scorul era 4-0 pentru ei nu ar fi fost nici o surpriză. Elevii lui Hagi se năpusteau în atac de fiecare dată când prindeau mingea și reprezintă încă o enigmă cum pot avea fluctuații atât de mari de la o partidă la alta. Pentru că nu mai departe decât cu 7 zile în urmă ei au pierdut cu 1-0 acasă, în fața lui FC Argeș.

Gigi Becali: ”Toată lumea driblează, Tănase se învârte în loc”

La finalul partidei decise de golurile lui Betancor (min. 41) şi Ghiţă (min. 59), patronul FCSB, Gigi Becali, era un car de nervi și dezamăgire, după ce echipa lui a rămas la 11 puncte în spatele celor de la CFR Cluj. ”Lupta pentru titlu nu s-a terminat cât mai e matematic, dar după joc s-a cam terminat. Nu ne-am apropiat deloc de ei. Jucătorii nu înţeleg un lucru: e debandadă, toată lumea driblează. Nu pasăm. Şerban driblează, Cordea driblează, Tănase se învârte în loc. Situaţii de pasă au, dar ei zic mai bine mă învârt în loc şi pe urmă pierd mingea. Aveam spaţii, puteam să câştigăm meciul dacă jucam colectiv şi pasam. Nu se poate câştiga campionatul cu un singur jucător. Avem un singur jucător, Tavi Popescu. Ce pot să curăţ, curăţ şi gata. O să vedeţi, şi la academie... peste tot. Ce să fac? Ne batem joc de bani? Ce, am înnebunit, dăm un milion jumate pe an la academie?  Edjouma nu era pe nicăieri. Se încurca în minge... Mi-a spus Petrea că Edjouma este foarte obosit. Olaru, Creţu, Oaidă... trei jucători cu gripă? Păi de ce nu fac eu gripă? Că mă îmbrac...”, a spus Becali la Digi Sport, conform news.ro.

Omul de afaceri a mai spus că acest rezultat este până la urmă bun pentru el, căci acum nu-şi mai face iluzii la titlu. “Aveam entuziasm, dar acum m-am convins. N-ai cu cine... Dacă şi Tănase driblează... I-am rugat pe Petrea şi pe Meme: am un jucător pe care vreau să iau bani, lăsaţi-l pe Tavi Popescu să bată lovituri. Eu am spus eu am auzit. Şi pe Tănase l-am rugat. Coman nu poate la ora asta să mai joace fotbal. El trebuie... Nu ştiu ce trebuie, dar nu poate. Le-am şi zis, să nu mai bată Coman.  Nu mă interesează plânsetele lui Keşeru, pe mine mă interesează echipa mea. Keşeru nu mai poate nici el. Acum nu ne mai batem joc de bani, acum sunt războaie, e lumea la bancomate...”, a mai spus Becali.

Gigi Becali, patronul FCSB (FOTO: Sportpictures)
Gigi Becali, patronul FCSB (FOTO: Sportpictures)

Anton Petrea: ”Putem pierde și locul 2”

Mai realist, antrenorul bucureștenilor, Anton Petrea, le-a atras atenția jucătorilor săi că și locul 2 ar putea deveni o problemă dacă nu-și schimbă atitudinea de pe teren. “A fost un meci slab din partea noastră, pe care ar trebui să-l uităm cât mai repede. Din punct de vedere tehnico-tactic trebuie să tragem multe învăţăminte. Pe lângă faptul că am făcut greşeli defensive, pe faza de atac am exagerat cu foarte multe acţiuni individuale. A fost o victorie meritată a celor de la Farul care trebuie să ne dea de gândit, pentru că dacă vom continua să jucăm aşa o să avem probleme şi pentru locul doi. Greşeala în lanţ de la primul gol primit nu ar fi trebuit să ne oprească din a juca fotbal. Evoluţia noastră a fost una modestă. Dacă nu schimbăm ceva în exprimarea noastră în teren vom avea mari probleme. N-am făcut nimic astăzi”, a spus Petrea după meci.

Hagi: ”Dacă vrei să câștigi trebuie să marchezi”

Antrenorul Farului, Gică Hagi, era extrem de bucuros pentru victorie. Nu doar pentru că prin aceste trei puncte s-a apropiat decisiv de calificarea în play-off – doar o surpriză imensă ar putea face ca FC Argeș să îi mai depășească – dar și pentru că nivelul de joc arătat de fotbaliștii săi a fost unul extrem de ridicat. “E o victorie muncită. Tactic am stat bine, am ştiut să ne apărăm. Şi le-am zis înainte de meci că dacă vrei să câştigi trebuie să marchezi. Am ieşit cu gândul de a marca. Am făcut un meci defensiv foarte bun şi ofensiv pe contraatac, atacuri rapide. Am făcut ce trebuie şi am câştigat. Am avut ocazii mari. Cu FC Argeș am avut ghinion, acum a intrat. E o victorie importantă, o victorie cu trei puncte mari, pentru că ne-au lipsit şi şase jucători. Mai sunt două meciuri grele. Suntem optimişti, credem în noi, arătăm bine. Sunt finale şi trebuie să ştii să le joci”, a spus Hagi după meci.

Gheorghe Hagi vrea să ducă Farul în play-off (FOTO: Sportpictures)
Gheorghe Hagi vrea să ducă Farul în play-off (FOTO: Sportpictures)

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net