Cum își sabotează Gigi Becali propria echipă

FCSB nu a mai cucerit titlul în Liga 1 de 7 ani, dar dacă s-ar face un top al celor mai destabilizatoare decizii luate de patroni în defavoarea propriei echipe, atunci ar fi campioană în fiecare an. Acum, deși formația mergea foarte bine și se apropiase la 6 puncte de liderul CFR Cluj, patronul Gigi Becali a reușit, prin doar câteva decizii, să o facă să revină la condiția de veșnică ocupantă a locului secund.

Gigi Becali consideră în continuare FCSB o jucărie (FOTO: Sportpictures)
Gigi Becali consideră în continuare FCSB o jucărie (FOTO: Sportpictures)

Drept urmare, meciul cu CS Mioveni, disputat sâmbătă în deplasare, s-a încheiat cu scorul de 1-1. Bucureștenii au deschis rapid scorul prin noua feblețe a omului de afaceri, francezul Malcom Edjouma, care a înscris în minutul 7. Numai că apoi au făcut pasul în spate, iar golul egalării, venit în minutul 1 al prelungirilor primei reprize – autor Balaur, a venit firesc și a adus parcă ceața în mintea atacanților oaspeților. Care au fost lipsiți de unul dintre cei mai buni atacanți din campionat, Claudiu Keșeru. Nu pentru că ar fi fost accidentat, dar pentru că patronul a decis să nu îl mai includă în lot, pentru că îi expiră contractul la vară și nu poate obține bani de pe urma lui. Drept urmare, și-a sabotat încă o dată propria echipă, înlocuitorul internaționalului român, Burlacu, fiind departe de pretențiile unei echipe precum FCSB. Chiar dacă inclusiv căpitanul Florin Tănase a criticat decizia lui Gigi Becali de scoatere din lot a lui Tănase, omul de afaceri a rămas tare pe poziții: ”Da, eu fac lotul şi Keşeru nu e în lot. Care-i problema? Aşa am luat hotărârea. A fost o hotărâre greşită. Am zis să fie Burlacu, pentru că Keşeru termină contractul din vară. Nu am făcut eu schimbarea, nu l-am băgat eu pe Burlacu să joace. Acum îmi pare rău că n-a fost Keşeru. Alea două ocazii n-ai cum să le ratezi. Dacă ratezi aşa, data viitoare la revedere, Burlacu. Am văzut ce poate Burlacu. De unde să ştiu eu dacă revine Keşeru? Ştiu de-acum? Keşeru termină contractul în vară şi gata. Nu prea mai face parte din lot că termină contractul în vară. Am greşit, că dacă ar fi fost Keşeru nu mai era Burlacu în lot. Nu mai poate să ajute Keşeru. Pentru că aşa consider eu”, a declarat Gigi Becali la Digi Sport, conform news.ro.

Gigi Becali vrea să dea afară din antrenorii de la Academie

În cadrul aceleiași intervenții televizate, omul de afaceri a reconfirmat că pe el nu îl interesează decât să facă bani din fotbal, nicidecum să investească în tinerele talente, așa cum clamează după câte o victorie. Acum, după acest egal cu gust de înfrângere, Gigi Becali „și-a dat arama pe față”. El a decis să taie o parte din finanțarea la Academie, de parcă antrenorii de acolo sunt de vină că jucătorii remunerați cu zeci de mii de euro lunar nu au fost în stare să învingă pe Mioveni.

Am luat azi o hotărâre. Se lucra la două terenuri şi le-am oprit. Am zis <<gata, opriţi!>> şi mâine să vină cu organigrama de la Academie. Sunt 30 de antrenori, reducem, nu mai cheltuim 150.000 de euro pe lună, ci 70.000 de euro. Ce a produs Academia dacă te bate Mioveniul? Nu poţi să iei campionatul aşa. Vă spun adevărul, n-ai cum să iei campionatul aşa. Nu cred că putem să luăm campionatul aşa. N-ai cum să câştigi aşa. Trebuie să dai război la fotbal. Noi nu avem războinici la fotbal, avem jucători care se distrează, mai driblează ei. Nu se poate câştiga campionatul. Am crezut că iau bani din Liga Campionilor, dar nu poţi cu echipa asta, aşa că trebuie să reduc cheltuielile de acum. Mi-am dat seama că nu am cum să răzbesc cu echipa asta”, a afirmat Becali.

  Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!    

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Kosovo Romania (Sportpictures) jpg
Denis Dragus (Sportpictures) jpg
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
Kosovo Romania (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (Facebook) jpg
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
Ionel Ganea. FOTO Mediafax Foto / Sebastian Tătaru
alexoi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net