Gigi Becali spune care e suma colosală pe care o plăteşte impozit pentru FCSB: „Statul? Ce să ne ajute”

Patron al echipei FCSB, Gigi Becali (64 de ani) a declarat, într-un interviu acordat recent pentru Digi Sport Special, care este impozitul plătit anual pentru clubul său sportiv. De asemenea, a precizat că nu are nevoie de ajutor de la stat...

Gigi Becali a dezvăluit câți bani plătește la stat, doar pentru salarii / foto: Click!
Gigi Becali a dezvăluit câți bani plătește la stat, doar pentru salarii / foto: Click!

Gigi Becali a spus că, dacă statul vrea neapărat să ajute cu adevărat sportul profesionist, ar trebui să mai scadă impozitul, care este, în opinia lui, exagerat de mare.

„Plătesc două milioane de euro impozit”

Declarațiile lui Gigi Becali vin în contextul în care se discută despre schimbarea Legii Sportului, astfel încât cluburile de drept public să poată fi considerate profesioniste și, în cazul fotbalului, să poată promova în prima ligă.

„Am intrat ca să vorbim niște lucruri despre stat și implicarea statului. Statul, până să ne ajute, să nu ne ia banii! Burleanu zicea să ajute statul cu banii. Eu zic să facem primul pas, să nu ne ia banii. La ora asta, eu plătesc două milioane de euro la stat impozite. Nu putem să cerem să ne ajute, ce să ne ajute? De ce să ne mai dea bani în plus?”, a spus Gigi Becali, pentru sursa menţionată.

Gigi Becali nu este de acord cu finanțarea echipelor de către primării

Mai mult, Gigi Becali spune, despre noua lege a fotbalului, că finanțarea de la primării a echipelor ar crea anomalii în fotbalul românesc. 

„Deci societatea are nevoie de fotbal. Dacă are nevoie de fotbal, lasă-l pe ăla care vrea să facă și nu-i mai lua bani. Bun, e normal, ia impozite, bun. Apoi zic că trebuie să se facă diferență între echipele de Primării, care țin de Consiliul Local, și de banii statului, de bugetul statului, la care eu vin cu două milioane de euro anual din care trebuie să vină un procent la CSA, ca să se bată cu mine, îți dai seama ce anomalie? E diferență între Primărie și CSA.

Pe mine nu mă deranjează dacă promovează ei, chiar vreau să promoveze, să le dau câte 15-0. Ce dacă au buget mai mare?

Eu vreau să existe echipa asta, ca să scap de Peluza Sud, să aibă ei acolo. La ce mă deranjează pe mine dacă promovează CSA?”, a mai spus Gigi Becali în cadrul aceleași emisiuni. 

Latifundiarul din Pipera este de părere că proiectul de lege, dacă s-ar vota, i-ar permite Stelei să joace în prima divizie și să fie finanțată în continuare de MApN, nu va trece. „Eu știu că legea asta nu o să fie votată niciodată în viața lor”, a transmis Gigi Becali.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net