Iordănescu, după cel mai rău cantonament: Parcă eram spital, nu echipă de fotbal

Ultima actualizare:

Naționala României va juca marți seară, în Israel, un amical contra formației țării gazdă. Aveasta va fi ultima ocazie pentru noul selecționer, Edi Iordănescu, de a-și vedea la lucru jucătorii și de a-și face o idee privind convocările pentru acțiunea din vară. Însă, așa cum a recunoscut, a putut mai mult să vadă cine e mai rezistent la boală…

Jucătorii apți din națională au făcut antrenament în Israel (FOTO: FRF)
Jucătorii apți din națională au făcut antrenament în Israel (FOTO: FRF)

În conferința de presă premergătoare partidei cu Israelul, Edi Iordănescu a povestit coșmarul prin care au trecut el și toți cei din staff în ultima săptămână. Reamintim că patru  jucători au fost depistați cu Covid-19 imediat după meciul cu Grecia (scor 0-1) și alți doi au devenit indisponibili. ”Factorii externi ne-au influenţat mult starea de spirit şi deciziile. De la meciul cu Grecia am pierdut şase jucători, patru cu Covid-19, unul cu viroză, unul cu probleme musculare. Am adus doi tineri. Am venit cu emoţii, în ziua deplasării am mai făcut o testare la Bucureşti şi aici şi ne bucurăm că este bine. Sper ca la ora jocului să avem 23 de jucători pe foaie şi să facem un prim 11 cât mai competitiv. Nu este uşor, staful medical a avut multe nopţi albe, am avut trei focare diferite de viroză, gripă şi Covid-19. A fost o stare foarte proastă, dar nu am vrut să se spună că îmi fac alibiuri. În meciul cu Grecia am avut trei jucători care au evoluat cu Covid. Contextul pentru noi a fost aproape dezastruos. Încercăm mâine să contruim ce nu am reuşit la meciul cu Grecia. Cred că echipa are potenţial să crească într-un timp scurt", a declarat Iordănescu.

Nu știa cu cine poate face antrenament a doua zi

El a detaliat apoi: ”Băieţii văd că le mai pică câte un coleg, că primesc mâncare la uşă. Eu am mai trecut prin asta şi la CFR, la FCSB. Acum nici nu ştiam ce au. Parcă eram spital, nu echipă de fotbal. Am fost puşi în dificultate, se schimba starea de la o oră la alta. A fost foarte greu. Te uiţi în stânga -dreapta, vezi pe cineva că tuşeşte, nu e uşor. Trebuie să strângem rândurile, să trecem peste acest obstacol. Am testat toţi jucătorii înainte să vină, am avut probleme şi în staff-ul medical, tehnic sau administrativ. Nu ştiu ce putem face mai mult. Aici vin de la cluburi diferite, din ţări diferite, e greu de controlat. Sper că am terminat cu ghinioanele. În loc să ne concentrăm pe fotbal mai mult, am avut astfel de probleme. După jocul cu Grecia am avut analiza cu echipa, în loc să stăm să analizăm, am preferat să stăm afară. Dar nu vreau să ne construim alibiuri, să ne compătimiţi mai mult decât este cazul”, a mai spus selecționerul.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net