România este peste Israel în duelul cotelor. Amicalul are loc marți seară

Ultima actualizare:

România se pregătește pentru un alt meci amical, pe care-l va disputa, marți (20.45, Pro X), în compania Israelului, în orașul Netanya. În vederea acestui meci, pentru care naționala a făcut deplasarea în weekend, cel puțin la nivel al estimării valorii fotbaliștilor țara noastră stă mult mai bine pe hârtie.

Cicâldău este cel mai bine cotat jucător român din amicalul cu Israel (FOTO: Sportpictures)
Cicâldău este cel mai bine cotat jucător român din amicalul cu Israel (FOTO: Sportpictures)

Într-o analiză documentată pe transfermarkt.com, valoarea lotului advers atinge aproape 44 de milioane de euro, în vreme ce în cazul tricolorilor „sare” de 65 de milioane de euro. Diferența este cu atât mai curioasă, cu cât cel mai scump fotbalist din prima reprezentativă a Israelului, Manor Solomon, are o valoare estimată la 18 milioane de euro. Omologul său din selecționata lui Edi Iordănescu este Alexandru Cicâldău, care se situează fix la jumătate, cu 9 milioane de euro.

Topul celor mai valoroși jucători români este completat de Dennis Man (8 milioane de euro), Valentin Mihăilă (6 milioane de euro), Darius Olaru (4 milioane de euro), Andrei Burcă (3,5 milioane de euro), Radu Drăgușin (3,5 milioane de euro), Alexandru Maxim (3 milioane de euro), Marius Marin (3 milioane de euro), apoi prețurile scad sub trei milioane. La polul opus este goalkeeper-ul Horațiu Moldovan, cotat cu 750.000 de euro.

În cazul Israelului, liderului clasamentului îi urmează Mu'nas Dabbur (6 milioane de euro), apoi toți ceilalți se situează sub pragul de trei milioane de euro. Cea mai mică valoare o are unul dintre portari, Itamar Nitzan, estimat la 200.000 de euro.  

11 jucători români activează în Liga 1

Dacă în cazul României, selecționerul Edi Iordănescu și-a avut debutul recent, la meciul de acasă cu Grecia (0-1), echipa Israelului e condusă de antrenori interimari, Gadi Bruner și Alon Harazi, promovați de la naționala U17, după ce fostul selecționer, Marc Balbul, a fost demis.

În ceea ce privește echipele de club, din cei 25 de fotbaliști de la naționala României, 11 sunt angrenați în prima divizie a fotbalului autohton, în vreme ce ceilalți evoluează în țări precum Cehia, Italia, Spania, Turcia și Ungaria. Pe de altă parte, în cazul Israelului, nu mai puțin de 16 jucători activează la echipe de fotbal din țara lor, în timp ce restul joacă în campionate din Austria, Germania, Italia, Olanda, Scoția, Serbia și Ucraina.

Pentru România, amicalul cu Israel este ultimul din stagiunea de pregătire și se va disputa pe fondul unei atmosferi tensionate, din cauza unui episod tragic, care a avut loc chiar luni. La 25 de kilometri de unde vor juca „tricolorii”, în orașul Hadera, doi oameni au deschis focul în zona unui mall, ucigând două persoane și rănind alte cinci.

După acest stagiu de pregătire, România va avea următorul meci în vară, în luna iunie, când va începe Liga Națiunilor. În această competiție, selecționata lui Edi Iordănescu are parte de o grupă grea, oricare dintre adversare fiind o pretendentă pentru primul loc. Țara noastră se va duela cu Muntenegru, Bosnia&Herțegovina și Finlanda, în câte două manșe, atât în luna menționată, cât și în septembrie.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net