Selecționer nou, probleme vechi. România a fost învinsă de Grecia

Așteptat cu interes pentru că reprezenta debutul pe banca naționalei României a lui Edi Iordănescu, meciul amical cu Grecia a scos la iveală vechile probleme ale primei noastre reprezentative. Drept urmare, elenii s-au impus cu scorul de 1-0.

Apărarea României a fost depășită de multe ori de greci (FOTO: Sportpictures)
Apărarea României a fost depășită de multe ori de greci (FOTO: Sportpictures)

Peste 20.000 de spectatori au fost prezenți, pe stadionul Steaua, la reîntâlnirea cu naționala României. Primul meci al tricolorilor din 2022 a fost un eșec. Fără să impresioneze, dar profitând la maximum de multiplele greșeli din apărarea noastră, fotbaliștii greci au marcat două goluri, dar li s-a validat doar unul (cel din minutul 39, marcat de Bouchalakis, în minutul 39) și au lăsat impresia că nu au cum să piardă în fața unor fotbaliști români care și-au dat seama că a început meciul abia în repriza a doua. Singurele lucruri notabile ale unei partide care ar trebui uitate cât mai repede îl reprezintă debuturile la echipa națională ale lui Octavian Popescu și Radu Drăgușin. 

Steaua în ascensiune a FCSB a prins o jumătate de oră, dar în afara unui dribling printre picioarele unui adversar nu s-a remarcat în mod deosebit, în vreme ce Drăgușin, jucător care e titular în Serie A, a prins ultimele trei minute ale meciului. El a părut însă mai apăsat de emoții decât fostul său coleg de la grupele de copii și juniori ale clubului bucureștean Regal Sport, la care au fost amândoi legitimați în aceeași perioadă, acum câțiva ani. Contra Greciei au jucat pentru România: Niţă – Raţiu, Chiricheş, Rus (Drăguşin 87), Camora (Toşca 75) – R. Marin, Bordeianu (Mihăilă 75) – Mitriţă (Popescu 62), Cicâldău, Maxim (Ivan 62) – Puşcaş (Tănase 61). Selecţioner: Edward Iordănescu.

Următorul meci al naționalei României va avea loc marți, în Israel, contra naționalei țării gazdă. Amicalul de va disputa la Netanya, cu începere de la ora 20.45 și va fi transmis în direct la Pro X.

Vlad Chiricheș: ”Puteam fi noi în locul Macedoniei de Nord”

La finalul partidei cu Grecia, căpitanul Vlad Chiricheș a recunoscut că victoria Macedoniei de Nord în fața Italiei, scor 1-0, și eliminarea campioanei europene din drumul spre Cupa Mondială, l-a lăsat fără cuvinte, mai ales că România a luat patru puncte din șase nord-macedonenilor în preliminarii. ”Şi eu aseară nu am avut somn gândindu-mă că am fi putut să fim noi în locul Macedoniei. Cred că ne-a lipsit un gram de şansă. Am senzaţia că o echipă inferioară nouă e mai aproape de Mondial”, a spus Chiricheş la Pro X.

El a precizat că pentru naţională meciul cu Grecia şi venirea lui Edward Iordănescu reprezintă un nou început. “E un nou început, anumite idei noi şi jucători noi. Sperăm ca în viitoarele meciuri să vină şi victoriile. Cred că eu şi Niţă suntem jucători care suntem de mult timp la echipa naţinală, Mister cred că vrea să creeze un ax cu jucători puternici şi cu experienţă. Mister are idei noi, dar trebuie să fim deschişi la tot ceea ce ne prezintă, să luăm tot ce ne transmite şi să aplicăm în teren”, a spus el.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net