Grecii sunt mai bine cotați decât tricolorii înaintea amicalului de vineri

Naționala României se află în fața unui nou început. Tricolorii vor juca vineri, de la ora 20.15 (în direct la ProTV), contra Greciei, primul amical din ”era Edi Iordănescu”. Selecționerul are la dispoziție un lot în care a adunat cam tot ce are mai bun fotbalul românesc. Chiar și așa, valoarea totală a lotului nostru e mai mică decât a adversarilor.

Răzvan Marin este de mai mulți ani cel mai bine cotat internațional român (FOTO: Sportpictures)
Răzvan Marin este de mai mulți ani cel mai bine cotat internațional român (FOTO: Sportpictures)

Parcă pentru a mulțumi pe toată lumea, Edi Iordănescu a continua linia începută de predecesorul său, Mirel Rădoi, și a convocat în linii mari aceiași jucători. Plus una-două noutăți, dintre care Octavian Popescu este cea mai mare, dar și mai așteptată. Cotat acum la 1,9 milioane de euro de cei de la transfermarkt.com, după ce anul trecut pe vremea asta valora doar 700.000 de euro, ”perla” lui Gigi Becali era cerut cu insistență la lot nu doar de patronul FCSB, care are interes să își vadă oamenii la națională, pentru că astfel le crește substanțial cota, dar și de fani. Drept urmare, Iordănescu jr. și-a călcat pe inimă și l-a convocat, deși acum o lună declara că puștiul de nici 20 de ani este, deocamdată, în antecamera naționalei de seniori și că mai întâi trebuie să confirme la meciurile echipei de tineret.

Revenind la cotele estimate de cei de la transfermarkt.com, trebuie spus că naționala noastră este mai slabă decât cea a adversarilor din acest punct de vedere. Tricolorii sunt evaluați la suma totală de 84,55 milioane de euro, în timp ce grecii adună 110,73 milioane de euro. Cel mai bine cotat jucător român este Răzvan Marin, mijlocașul lui Cagliari. Acesta e estimat la 14 milioane de euro. Grecii, în schimb, au doi jucători mai bine văzuți ca fotbalistul nostru: Konstantinos Mavropanos, fundașul central al formației VfB Stuttgart, care e cotat la 17 milioane de euro, și portarul formației portugheze Benfica Lisabona, Odysseas Vlachodimos. Acesta are o valoare de 15 milioane de euro.

Grecii au 5 jucători de cel puțin 10 milioane de euro, noi doar unul

Îngrijorător este însă că elenii mai au trei jucători care sunt evaluați, fiecare, la câte 10 milioane de euro, cu unul mai mult decât Alexandru Cicâldău (Galatasaray), care este al doilea cel mai bine cotat român. Cei trei greci de ”opt cifre” sunt: Anastasios Bakasetas, mijlocașul lui , Trabzonspor, extrema stângă Georgios Masouras, de la Olympiakos și fundașul stânga de la Liverpool, Konstantinos Tsimikas.

Pe locul trei în lotul nostru îl regăsim pe Dennis Man, internaționalul român de la Parma. Un fotbalist capricios, care azi joacă perfect, iar în următoarea lună poate sta pe banca de rezerve a divizionarei secunde. Probabil că tocmai din acest motiv cota lui este de doar 8 milioane de euro și probabil că și din cauza lui Parma nu are acum nici o șansă de a promova în Serie A. În Top 5 jucători români îi mai avem pe Valentin Mihăilă, care joacă la Atalanta, în prima ligă italiană, el fiind cotat la 6 milioane de euro, și pe Florin Tănase, căpitanul FCSB, care este, la cele 5,5 milioane ale sale, cel mai bine cotat jucător din campionatul intern.

După amicalul cu Grecia, de vineri, pentru naționala României urmează o deplasare în Israel, pentru o nouă partidă de verificare, contra primei reprezentative a țării gazdă. Meciul va avea loc marți, 29 martie, de la ora 20.45, pe stadionul din Netanya și va fi, de asemenea, transmis în direct la ProTV.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tepari 01 jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net