Își încearcă norocul: Dinamo înfruntă Rapid, în derbiul etapei din Superligă

Dinamo primește vizita lui Rapid,sâmbătă, de la ora 20.00, într-o partidă contând pentru etapa cu numărul XXIII, disputată pe Arena Națională și fiind televizată de DigiSport, OrangeSport și PrimaSport.

Dinamo primește vizita lui Rapid, pe Arena Națională (FOTO: Sportpictures)
Dinamo primește vizita lui Rapid, pe Arena Națională (FOTO: Sportpictures)

Dacă Rapid va aborda meciul din ipostaza de favorită, dată fiind parcursul ei în Superliga României și poziționarea net superioară, fiind pe podium, Dinamo este echipa cu cele mai multe înfrângeri în campionat și „se agață” cu toate puterile de acest duel, în care are mare nevoie pentru moralul său de a obține un punct. Dacă, la finele anului trecut, alb-roșii au reușit să se redreseze și au bifat două victorii la rând, odată cu reluarea competiției, în 2024 au început cu stângul, cedând în fața celor de la Petrolul Ploiești, prahovenii impunându-se acasă cu 1-0.

Probleme în lotul giuleștenilor 

Totuși, și Cristiano Bergodi (59 de ani) are problemele lui la Rapid: cel mai scump jucător transferat, în această iarnă, atacantul kosovar Ermal Krasniqi (25 de ani), se confruntă cu probleme medicale și are șanse minime să fie recuperat la timp, lista indisponibililor fiind întregită, cel mai probabil, de atacantul Claudiu Petrilă (23 de ani) şi mijlocașul estonian Mattias Käit (25 de ani). Nici atmosfera în vestiar nu pare pe deplin liniștită, Cătălin Cîrjan (21 de ani), împrumutat de Arsenal Londra în Giulești, până la finele sezonului, „rupând” tăcerea. „Îmi doream să confirm că nu sunt un junior care joacă la Arsenal, care marchează goluri la academie, voiam să joc la seniori, cu zeci de mii de suporteri în tribună şi, din acest motiv, am ales să vin la Rapid. Am jucat puţin, nu cât îmi doream şi, din păcate, nu a fost un an foarte bun pentru mine la Rapid... Dar sper că următoarele şase luni să fie cum îmi doresc. Pentru mine fotbalul este totul. Şi când sunt în afara terenului tot la fotbal mă gândesc. Mă gândesc la ce trebuie să îmbunătăţesc şi să fiu mai bun. Toţi au încercat să mă ajute, dar pot să spun că Săpunaru (n.r. 39 de ani) mai mult. E un exemplu pentru toţi, la vârsta lui munceşte şi dă totul la antrenament. Pentru noi, tinerii, este un model. Nu mă gândesc la realizări personale. Sper să câştig titlul cu Rapid, asta îmi doresc cel mai mult, asta ne dorim cu toţii la Rapid”, a punctat Cîrjan potrivit OrangeSport, cifrele sale fiind de 18 meciuri și un gol în tricoul formației antrenate de Bergodi.

Rapid, net superioară valoric

Din punct de vedere valoric, duelul va fi unul, de asemenea, destabilizat: Bergodi are la dispoziție un lot 20,45 de milioane de euro, în vreme ce Dinamo al croatului Željko Kopić (46 de ani) se situează abia la jumătate, 10,15 milioane de euro. Totuși, la nivel de cei mai bine cotați jucători, maximum atins e identic la cele două grupări: dacă Rapid îl are pe vârful Claudiu Petrilă, Dinamo se remarcă prin fundașul macedonean Darko Velkovski (28 de ani), ambii aproximați la 1,8 milioane de euro de către Transfermarkt.
Dinamo ocupă abia penultima poziție din campionatul intern, având un bilanț de patru victorii, patru remize și 14 înfrângeri, în vreme  ce Rapid se află pe locul trei, la egalitate cu poziția a doua și la 11 puncte distanță de lider, cu nouă partide câștigate, tot atâtea egaluri și patru meciuri pierdute.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net