Mircea Rednic ar putea deveni patron la Dinamo

Ultima actualizare:

Dacă pentru majoritatea dinamoviștilor retrogradarea în Liga 2 a fost cel mai rău lucru posibil, se pare că viitorul este chiar mai negru. Fără bani, fără antrenor și cu din ce în ce mai puțini jucători, ”câinii” au șanse foarte mici nu doar pentru promovare, dar pentru terminarea campionatului. Deocamdată, ei își caută un investitor, iar unul dintre cei care ar putea băga bani la club este fostul lor jucător și antrenor, Mircea Rednic.

Mircea Rednic a fost jucător și antrenor la Dinamo (FOTO: Sportpictures)
Mircea Rednic a fost jucător și antrenor la Dinamo (FOTO: Sportpictures)

În vârstă de 60 de ani, Rednic nu și-a ascuns niciodată frustrarea că a fost dat afară de la Dinamo în luna decembrie, în momentul în care, spera el, urma revirimentul ”câinilor”. Rămas fără angajament de atunci, el a recunoscut că s-a aflat în discuții pentru a reveni în această vară la club, dar dintr-o altă postură: cea de patron. Într-o intervenție la Digi Sport, Rednic a declarat că a discutat cu acționarul majoritar al dinamoviștilor, Dorin Șerdean, despre preluarea acțiunilor acestuia. Omul de afaceri ardelean are în acest moment 72,8758% din acțiunile clubului, dar nu are nici un ban de investit.

Sâmbătă m-am întâlnit, la Cluj, cu Șerdean, să văd care e situația, să văd ce acte are. Omul a fost clar, vrea să-și recupereze banii pe care i-a dat lui Cortacero. A dat 500.000 de euro pe acțiuni. Dacă primește banii, renunță la acțiuni. Problema e că după ce preiei acțiunile astea, sunt datorii mari. Peste 7 milioane de euro! Ei au spus că cel vinovat pentru jucătorii spanioli cu salarii mari este Cosmin Contra. Eu cred că s-a vrut ca echipa să retrogradeze și în cele din urmă să falimenteze și să ajungă Liga 4! Acum, ce să fac? Să plătesc eu restanțele? Să-i dau lui Zăvăleanu bani, care n-a adus niciun euro? El are 6% +TVA din tot ce se vinde și tot ce intră la Dinamo! Tu ce faci, bă, de când ai venit?!”, a declarat Rednic la Digi Sport.

Mircea Rednic s-a luat de administratorul judiciar, Răzvan Zăvăleanu

Antrenorul nu a uitat să-și plătească și polițele, atacându-i atât pe administratorul judiciar, Răzvan Zăvăleanu, cât și pe conducătorii DDB: „Îl văd pe administratorul judiciar care vorbește... De când a venit el, bugetul a crescut, datoriile sunt mult mai mari față de momentul în care el a preluat echipa. El n-are nicio experiență. Dacă Rednic era la Dinamo, nu se ajungea în situația asta. Văd că nu apar cei care decid din DDB, Bucurică, Tararache, Anghel. Să apară să spună ce au făcut cu banii! Au adus 14 jucători și au prins ultimul loc de baraj. Nici nu mai aveau nevoie să-i aducă, că tot acolo terminau. Dacă DDB nu-și dădea acordul, atunci nu puteam să fiu dat afară. Pe Stoican au putut să-l dea afară și să-l aducă pe Dusan Uhrin. Nu apar cei care decid de la DDB. Nu apare Anghel, nu apare Tararache. S-au dat bani la semnătură pentru jucători. Datoriile sunt mult mai mari față de momentul în care Răzvan Zăvăleanu a venit la echipă”, a mai spus ”Puriul”.

Gică Mihali a plecat, echipa nu mai are antrenor

Între timp, Dinamo a rămas și fără antrenor. Gică Mihali, cel care a condus antrenamentele în ultimele două săptămâni, a plecat și a semnat cu Dunărea Călărași, echipă din Liga 3. ”Zăvăleanu mi-a zis clar: <<Gică, nu pot să-ți promit că dacă vor veni alți investitori vei rămâne tu>>. Părerea mea e că Dinamo va începe în Liga 2 și nu poate să retrogradeze. Dar îți trebuie bani să continui. Nu o văd în play-off cu lotul actual”, a spus tehnicianul la Digi Sport. Acum, antrenamentele de la Săftica sunt conduse de eternul secund Iulian Mihăescu, acesta fiind ajutat de fostul mare atacant dinamovist Ionel Augustin.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net