Necăjit și la victorie. Supărările lui Dan Petrescu, deși CFR a învins Petrolul

Ultima actualizare:

CFR Cluj a făcut spectacol în deplasarea de la Petrolul Ploiești, luni, ardelenii învingând cu 5-2.

Campioana „ia spulberat” pe prahoveni (FOTO: Sportpictures)
Campioana „ia spulberat” pe prahoveni (FOTO: Sportpictures)

Rând pe rând, Ciprian Deac ('11), Daniel Bîrligea ('49), Rangelo Janga ('66), Anton Maglica ('73) și Nana Boateng ('80) și-au trecut numele pe tabelă în dreptul campioanei României, în vreme ce singurele „zvâcniri” ale prahovenilor au purtat semnăturile lui Mario Bratu ('77) și Ștefan Purtić ('82).

Victoria categorică nu l-a mulțumit, însă, pe Dan Petrescu, antrenorul clujenilor având o serie de reclamații de făcut. De la deciziile de arbitraj, până la programul din campionatul românesc, nimic nu a fost pe placul tehnicianului. „Mă bucur că am marcat cinci goluri, puteam mai multe. Eu sunt supărat că am luat două goluri. Sunt fericit, dar dacă luăm două goluri, nu câștigăm campionatul. Adversarul a fost foarte bine poziționat, în prima repriză. Păcat că nu am primit penalti, în prima repriză. E a doua oară când CFR Cluj nu primește un penalti la VAR, deși arbitrul a fost chemat să vadă faza. E bine că nu a influențat rezultatul final. Nu mai înțeleg nimic din VAR-ul ăsta. Nu îmi place cum a fost făcută programarea, noi avem doar două zile, alții șapte, spuneți-mi și mie cum e asta”, a declarat Dan Petrescu, acesta având, totuși, și un motiv serios de îngrijorare. Marcatorul celui de-al doilea gol al ardelenilor, Bîrligea, a părăsit terenul șchiopătând: „Sunt supărat că Bîrligea e accidentat, Malele e accidentat-dispărut! Adică e accidentat, asta înseamnă dispărut. Avem meciuri grele, avem timp să ne refacem, dar plătim prețul meciului cu Lazio, avem accidentări. Bîrligea «s-a rupt» imediat după gol, chiar nu înțeleg, pentru că «s-a rupt» de 10 ori până acum și l-am trimis peste tot”, a adăugat tehnicianul.

Deac, replică pentru contestatarii lui 

Faza invocată de Dan Petrescu, legat de arbitraj, s-a petrecut după primul gol al ardelenilor, când aceștia au solicitat un penalti, reclamând o henț comis în propriul careu de către prahoveni. Atunci, responsabilul VAR al meciului, Ovidiu Hațegan, i-a solicitat „centralului” partidei, George Găman, să meargă și să revadă faza, acesta din urmă hotărând, apoi, continuarea jocului.
De altfel, unul dintre marcatori și autorul unei pase de gol, Ciprian Deac, a profitat de faptul că a deschis scorul și a oferit replica acelora care îl contestă: „De trei ani, tot asta aud din tribună: «Pensionarule, lasă-te!». Mereu. Sunt obișnuit. Sunt primul care o să ridic mâna sus, când o să simt că nu mai pot. Încă mai pot. Cât mai pot, o să vedem. Cred că, mai degrabă, sunt un muncitor, decât un jucător care «cântă la pian». Mi-a plăcut întotdeauna să joc pentru echipă și cred că și de aceea joc și la această vârstă la echipa care se bate, an de an, la campionat”.

Gruparea din Gruia se menține în topul din Superliga României, pe locul doi, la doar două puncte distanță de Farul Constanța, cu un bilanț de 18 victorii, două remize și șapte înfrângeri. De cealaltă parte, Petrolul Ploiești este la mijlocul clasamentului, pe al doilea loc de play-out, cu 10 meciuri câștigate, trei egaluri și 14 confruntări pierdute.

Se decide viitorul ploieștenilor

Petrolul Ploiești ar putea fi cumpărată, în scurt timp, aflându-se în aria de interes a două companii dispuse să investească, informează „Fanatik”. Sursa citată spune că, în acest caz, clubul de pe „Ilie Oană” ar urma să fie condus de Marian Copilu, omul care a deținut funcția de președinte atât la CFR Cluj, cât și la CS Universitatea Craiova. Prahovenii sunt presați de timp, dat fiind că, la jumătatea lui martie, se vor depune licențele pentru anul viitor, iar datoriile formației din Liga 1 nu sunt deloc de neglijat - până la 2,5 milioane de euro, dintre care jumătate de milion de achitat urgent.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in ucraina, soldat drapel shutterstock 2130583775 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net