Dan Petrescu, alarmat: „Suntem orbi cu toții. Ne ducem în lumea a patra”

Ultima actualizare:

Locul doi în Superliga României și cele cinci titluri de campioană la rând nu sunt suficiente pentru a trezi optimismul în Dan Petrescu, antrenorul ardelenilor anunțând vremuri sumbre.

Dan Petrescu, rezervat în privința viitorului fotbalului românesc (FOTO: Sportpictures)
Dan Petrescu, rezervat în privința viitorului fotbalului românesc (FOTO: Sportpictures)

Pornind de la înfrângerea din meciul cu Lazio, din Conference League, Dan Petrescu a vorbit despre situația în care se regăsește fotbalul românesc, reclamând drept problemă principală lipsa banilor.
„N-am avut pe cine să critic, după meciul cu Lazio. Ăsta e nivelul, e clar. Nu înțeleg de unde sunt atâtea pretenții, de unde atâtea iluzii. Realitatea e alta și nu o vedem, nimeni nu vede. Ne ducem în lumea a patra. În România suntem departe de adevăr. Cum am anunțat și eu cu Hagi că nu ne calificăm la un Mondial 20 de ani, trebuia să spunem 40 de ani. Așa și în cupele europene, să vedem cine mai ajunge în primăvara europeană. Fotbalul românesc nu e bine, nu sunt bani. Să vină patroni din China, de oriunde și să avem buget de 100 de milioane de euro. Toată lumea vorbește de antrenori, dar credeți că dacă plec eu o să câștigăm Liga Campionilor? Dacă vine Guardiola, mâine, în România, o să ceară 10 jucători. Suntem orbi cu toți. Am făcut și eu ceva, și Hagi, dar nu ne crede nimeni. Băgați bani în fotbal și o să vedeți ce echipe avem. Că am ajuns în primăvara europeană e un miracol, e maxim ce puteam scoate. Fără 50-60 de milioane de euro buget nu avem şanse să ne batem în Europa”, „a spumegat” Dan Petrescu. 

CFR Cluj se află pe a doua poziție în Liga 1, la cinci puncte distanță de liderul Farul Constanța, față de care are, însă, o partidă în minus disputată. Bilanțul ardelenilor ilustrează 16 victorii, două remize și șapte înfrângeri. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net