Nimeni nu rezistă la Dinamo. Flavius Stoican a explicat de ce a plecat

Peste câțiva ani, probabil că deciziile care au fost luate în ultimul sezon la Dinamo ar trebui analizate serios de specialiști. Pentru că un asemenea talmeș-balmeș, cu atâtea schimbări de antrenori, cu atâția jucători legitimați și cu o asemenea implicare a fanilor în viața echipei nu a mai avut fotbalul românesc.

Flavius Stoican nu a mai rezistat presiunii fanilor dinamoviști (FOTO: Sportpictures)
Flavius Stoican nu a mai rezistat presiunii fanilor dinamoviști (FOTO: Sportpictures)

Numit la cârma echipei la 22 decembrie, Flavius Stoican și-a dat demisia ieri, după ce încă de luni anunțase că vrea să plece. De fapt, el nu vroia, dar nu a avut încotro, pentru că fanii-acționari ai ”câinilor” erau atât de virulenți în a-i cere demisia, încât nu a avut încotro. Relația dintre el și suporteri a fost una tensionată de la început. Aceștia nu l-au iertat că a venit în locul favoritului lor, Mircea Rednic, astfel că l-au contestat de câte ori au avut prilejul. Acum, după ce în opt meciuri a obținut o victorie și a scos două egaluri, când în sfârșit echipa începea ușor-ușor să se închege și jucătorii să se cunoască și să se simtă pe teren, fanii au decis că trebuie o schimbare la echipă înaintea play-out-ului. Drept urmare, au făcut presiuni și l-au împins la demisie pe fostul internațional.

Chiar dacă toți jucătorii au încercat să-l întoarcă din drum, chiar dacă ziua de luni a fost una cu multe răzgândiri din partea tehnicianului, care, însă, seara a decis că este mai bine pentru echipă să plece. ”M-am oprit de la această echipă pentru binele jucătorilor, pentru viitorul lor. Ei, pe viitor, vor înțelege de ce. Cred în aceşti băieţi, le doresc din tot sufletul baftă, pentru că merită toate aprecierile oamenilor de fotbal, indiferent dacă greşesc sau fac lucruri bune. Pentru mine este ceva deosebit când un antrenor a văzut ce s-a întâmplat ieri în sala de conferinţă, când i-a anunţat domnul preşedinte că se încetează relaţiile cu mine. Nu am lacrimi în ochi, dar nu e un moment după care să fac nuntă, dar învăţ din toate. Am luat o decizie, nu mai contează dacă îmi pare sau nu rău. Eu sunt foarte aproape şi atent la ceea ce fac ei, pentru că merită toată susţinerea. Cinste lor, bravo lor, să nu uite toţi oamenii că artizanii principali ai unei echipe sunt jucătorii, buni, răi, trebuie să-i încurajeze”, a declarat fostul antrenor dinamovist, conform news.ro.

Într-o declarație pentru Gazeta Sporturilor, acesta i-a atacat subtil pe fanii responsabili de plecarea sa. ”Plec de la Dinamo fără nicio despăgubire și fără resentimente. Câteodată, să pleci nu înseamnă că renunți sau că ți-au dispărut entuziasmul și încrederea. Înseamnă că sunt alte valori în care tu crezi. Eu cred în profesionalism, în munca de grup,  în unitate și în continuitate. Cred din tot sufletul că echipa va arăta din ce în ce mai bine și că rezultatele nu vor întârzia să apară. Și mai cred că va veni cu siguranță ziua când antrenorul va antrena, conducerea clubului va manageria și galeria va cânta, fără nicio imixtiune a uneia dintre părți în activitatea celeilalte”, a spus tehnicianul.

Ca într-o adevărată telenovelă, noul antrenor al dinamoviștilor este Dușan Uhrin jr. Adică omul cu care s-a făcut pregătirea de vară și care a plecat de la ”câini” înaintea primei etape din acest campionat! El a semnat deja contractul și a condus ieri primul antrenament. El are ca obiectiv, desigur, salvarea echipei de la retrogradare. Primul lui meci va fi duminică, împotriva Rapidului, în prima etapă a play-out-ului.

Au ajuns la patru antrenori în opt luni

Dușan Uhrin jr este al patrulea antrenor pe care îl are Dinamo în acest campionat. Totul a început la 10 iulie 2021, înaintea startului sezonului, când același Uhrin a plecat, lăsându-l pe Dario Bonetti să conducă echipa în primele 8 etape. Acesta a obținut două victorii și a suferit 6 eșecuri, printre care și istoricul 0-6 cu FCSB. A fost înlocuit la 1 octombrie cu Mircea Rednic, care a rezistat până la 21 decembrie, când a fost dat afară. În acest interval a disputat 12 meciuri, câștigând unul și terminând trei la egalitate. La 22 decembrie a fost instalat Flavius Stoican, care din 8 partide a câștigat una și a făcut două remize. Iar de ieri cercul se închide cu același Dușan Uhrin jr, care devine al patrulea antrenor avut de Dinamo în ultimele 8 luni.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net