Dinamo, victima propriilor gafe manageriale

Ultima actualizare:

Dinamo trece prin cea mai grea perioadă din istorie, dar de vină pentru ceea ce se întâmplă la club nu sunt doar jucătorii și antrenorii, ci și conducerea. După ce, în decembrie, l-au dat afară pe Mircea Rednic că vroia să aducă 14 jucători, șefii ”câinilor” au făcut același lucru. Astfel, luni, la Botoșani, au jucat 9 fotbaliști noi față de ultimul meci din mandatul „Puriului”!

Roman a marcat o dată contra dinamoviștilor (FOTO: Sportpictures)
Roman a marcat o dată contra dinamoviștilor (FOTO: Sportpictures)

Dinamo s-a mai făcut de râs încă o dată și a pierdut cu 4-0 la Botoșani. Meciul a fost la discreția gazdelor, care au demonstrat cum trebuie să arate o formație care luptă pentru calificarea în play-off împotriva uneia care nu prea are argumente să evite retrogradarea. La finalul partidei, antrenorul Flavius Stoican a încercat să ascundă neputința echipei în spatele vorbelor frumoase: ”O să fim o echipă bună în viitorul apropiat, am jucători buni, care o să demonstreze. Pasăm, jucăm, avem ocazii, dar nu reușim să marcăm. Orice este posibil, dar noi nu vrem să picăm în Liga 2. Facem tot ce ne stă în putință. Suntem într-o situație grea, dar nu dezarmantă. Nu este un capăt de țară când pierdem, dar nu vreau să mai oferim cadouri. Am întâlnit o echipă pragmatică, au marcat la fiecare fază importantă. Nu am vrut să cedăm, am vrut să jucăm până la final. Luăm goluri cu ușurință sau luăm goluri spectaculoase”, a declarat tehnicianul echipei.

Flavius Stoican (FOTO: Sportpictures)
Flavius Stoican (FOTO: Sportpictures)

Dinamo a avut 9 jucători noi față de ultimul meci din decembrie

Adevărul este că, indiferent de scuzele pe care le găsește antrenorul, Dinamo culege ce a semănat și inconsecvenței deciziilor. În iarnă, în luna decembrie, administratorul delegat al ”câinilor”, Iuliu Mureșan, își motiva decizia de a-l da afară pe Mircea Rednic prin aceea că dorința antrenorului de a da afară 14 și de a aduce alții în loc ar fi însemnat sfârșitul clubului, pentru că nu va mai exista omogenitate la nivelul lotului. Numai că, dacă ne uităm pe echipa folosită de Mircea Rednic la ultimul lui meci la Dinamo (0-2 cu Farul, la 20 decembrie 2021) și partida de luni, pierdută cu 0-4 la Botoșani, vom vedea că au fost folosiți nu mai puțin de 9 jucători noi, aduși în această iarnă! Astfel, în echipa de start a lui Stoican s-au aflat Figueiredo, Tomozei, Patriche, Pierret, Rodriguez, Ivanov și Buleică, pe parcursul meciului intrând Celar și Azankpo! Practic, din formația care pierdea cu Farul au rezistat doar Radu și Ivanovski ca titulari, Crețu fiind introdus în minutul 5, în locul accidentatului Tomozei. Ehmann și Bani, titulari la Botoșani, făceau parte din lotul dinamovist și în mandatul lui Rednic.

FC Botoșani – Dinamo 4-0

Au marcat: Roman (12), Jaja (27, 65), Fili (84).

FC Botoşani: Pap - Braun, Dawa, Şeroni, Ţigănaşu (Neciu 79) - Haruţ (Fili 79), Edjouma, Dican - Tîrcoveanu (Mailat 70), M. Roman (M.A. Roman 70), Jaja (Santos 79). Antrenor: Marius Croitoru.

Dinamo: Figueiredo - Tomozei (Creţu 5), Patriche, Ehmann, Radu - Pierret, Rodriguez (Celar 86) - Bani (Azankpo 46), Ivanov, Buleică - Ivanovski. Antrenor: Flavius Stoican

Dinamo la 20 decembrie 2021

Eșanu – Măgureanu, Giafer, Popa, Kainourgios – Crețu, Carp, Torje, Itu, Bordușanu – Ivanovski. Au mai jucat: Amzar, Stan, Bani, Nunic, Țîră.

Dușan Uhrin jr dorit înapoi pe bancă

Cele trei înfrângeri suferite în tot atâtea meciuri disputate în acest an i-au înfuriat pe suporterii-acționari ai lui Dinamo. Conform prosport.ro, aceștia vor să-l dea afară pe actualul antrenor, Flavius Stoican, și să-l înlocuiască cu Dușan Uhrin jr, considerat a fi singurul care poate salva echipa, chiar dacă atunci când nu antrenează pe Dinamo el este șomer. Drept urmare, se pare că Stoican mai are o ultimă șansă de a rămâne pe banca echipei: să învingă mâine pe CSU Craiova. O adevărată misiune imposibilă.

  Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net