Octavian Popescu, idol în România, doar pe 226 în lume între tinerii jucători

Ultima actualizare:

Considerat jucătorul momentului în Liga 1, Octavian Popescu pare a fi și cel mai curtat jucător din campionatul intern. Chiar dacă Gigi Becali, patronul FCSB, vede mormane de bani pentru favoritul său, pe care îl vede cel mai talentat din toate timpurile, trebuie spus că Tavi nu e foarte bine cotat în comparație cu jucătorii de sub 20 de ani din lume.

Octavian Popescu a marcat nouă goluri în Liga 1 (FOTO: Sportpictures)
Octavian Popescu a marcat nouă goluri în Liga 1 (FOTO: Sportpictures)

Concret, conform cotelor estimate de cel mai important site de specialitate, transfermarkt.com, valoarea actuală a lui Popescu este de 3 milioane de euro. Printre români stă bine, fiind al 17-lea cel mai bine cotat și al doilea jucător sub 20 de ani după Radu Drăgușin, în context mondial, Popescu este la ”și alții”. Asta pentru că, în clasamentul general al jucătorilor născuți în 2002 sau mai mici, el ocupă locul 226, la egalitate cu alți 55 de tineri jucători din lume! Lider în acest clasament este spaniolul Pedri, de la Barcelona, care e cotat la 80 de milioane de euro. El este urmat de Bellingham, de la Dortmund, cotat la 75 de milioane de euro și de Wirtz, de la Leverkusen, cotat la 75 de milioane. Ultimii doi sunt cu doi ani mai mici decât jucătorul nostru.

Gigi Becali vrea pe Octavian Popescu 50 de milioane de euro

Totuși, chiar și în aceste condiții, Gigi Becali susține sus și tare că el pentru mai puțin de 50 de milioane de euro nu își dă ”comoara” „Nu există ofertă concretă la ora asta pentru Tavi Popescu. Eu cred că are și ceva din Neymar și chiar din Messi, pentru că, ai văzut, când dă la poartă are și noroc și e un jucător de geniu. Chiar o să-l dau cu 50 de milioane. Pe Man l-am dat cu 11 milioane. Poate cineva să-l vândă cu mai mult? Pe Chiricheș am luat 10 milioane și ei l-au dat cu 7. Pe Tavi n-am să pot să iau valoarea lui reală”, a declarat omul de afaceri la Digi Sport.

Drept urmare, verii lui, Giovanni și Victor Becali, care sunt impresarii jucătorului care a și debutat la echipa națională în luna martie au început deja tatonările pe piață. Ei au fost însoțiți la mai multe meciuri de trimiși ai echipei italiene Torino, formație care ocupă locul 11 în Serie A, dar pe firmament a apărut și un posibil inters al formației engleze Everton, care este pe 17 în Premier League, dar al cărei antrenor, Frank Lampard, este foarte încântat de prestațiile tânărului mijlocaș.

Torino și Everton îl vor pe mijlocașul FCSB

Dacă în ceea ce privește interesul englezilor acesta e pur speculat de presă, cei de la digisport.ro fiind cei care au anunțat știrea, dorința italienilor de a-l înregimenta pe Octavian Popescu pare a fi mai mare. Invitat de frații Becali la mai multe meciuri ale FCSB, impresarul italian Andrea Pretti nu a venit singur ci, după cum a informat calciomercato.it, a adus cu el un scouter (căutător de talente) italian pentru a-l urmări pe puștiul român la lucru. Până acum, Tavi a marcat de nouă ori în campionat și a dat patru pase decisive, dar ceea ce este mai îmbucurător e că mai bine de jumătate din golurile lui sunt reușite prin șuturi din afara careului de 16 metri, ceea ce, în condițiile fotbalului actual, cu apărări tot mai greu de străpuns, îl fac să fie letal în orice situație și în fața oricărui adversar.

Top 10 jucători U20

1. Pedri (FC Barcelona)       80

2. Bellingham (Dortmund) 75

3. Wirtz (Leverkusen)  70

4. Saka (Arsenal)  65

5. Gavi (Barcelona)      60

6. Ansu Fati (Barcelona)     60

7. Camavinga (Real)    55

8. Musiala (Bayern)     55

9. Reyna (Dortmund)  42

10-11. Mendes (PSG)  40

Pino (Villarreal)    40

Notă: Sumele sunt în milioane de euro.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net