Rapid-CFR, derby cu probleme în lupta pentru ultimul loc de cupe europene

Ultima actualizare:

Meciul etapei le aduce față în față pe Rapid și CFR Cluj, ardelenii urmând să înfrunte formația din Capitală pe un Giulești arhiplin, sâmbătă, de la 20.30, într-un meci televizat de DigiSport, OrangeSport și PrimaSport și contând pentru etapa a III-a din play-off-ul din Superliga României. 

Rapid și CFR Cluj se confruntă cu provocări, înaintea meciului direct (FOTO: Sportpictures)
Rapid și CFR Cluj se confruntă cu provocări, înaintea meciului direct (FOTO: Sportpictures)

Formația din Gruia se află într-un moment neprielnic, dat fiind că demisiile s-au ținut în lanț în vestiarul ardelenilor: după ce Adrian Mutu (45 de ani) și-a anunțat plecarea, i-a urmat și președintele Cristi Balaj (52 de ani), clujenii fiind într-un moment de cumpănă. Cu „Briliantul” deja cu gândul la alte proiecte, CFR se vede nevoită să apeleze la „artificii” în vederea duelului cu Rapid, soluția provizorie plasându-l pe Ovidiu Hoban (41 de ani) pe banca tehnică pentru o perioadă.

Cine asigură interimatul la CFR Cluj

Situația disperată a ardelenilor poate fi, însă, o rampă de lansare pentru fostul mijlocaș defensiv, care beneficiază de o „portiță” nesperată, urmând să se ocupe de pregătirea formației într-o perioadă extrem de importantă, dat fiind că este decisivă pentru clasarea pe un loc de cupe europene. Hoban va face echipă cu Francisc Dican (56 de ani), cei doi având deja ocazia să conducă primul antrenament în noua ipostază.
„Ovidiu Hoban este cel care va conduce echipa cu Rapid. Este de atâția ani aici, a făcut o mulțime de performanțe, știe ce înseamnă CFR Cluj, cea mai importantă echipă din România, în ultimii ani, așa că este cea mai bună soluție de moment. Din vară, vom vedea. Mandorlini? Nu! OK, a venit la Cluj, dar nu pentru a prelua echipa. V-am mai spus, Ovidiu Hoban! O să vă convingeți că merită”, a transmis finanțatorul Ioan Varga, potrivit DigiSport.

Debut cu probleme pentru noua echipă de pe banca tehnică

Noii antrenori se vor vedea nevoiți să găsească soluții și încă repede, dat fiind că formația vișinie se confruntă cu o serie de indisponibili: cum Arlind Ajeti, Anton Krešić și Vasile Mogoș nu sunt apți de joc, apărarea rămâne „în mâinile” lui Matija Boben și Matei Ilie. Totodată, CFR Cluj nu poate conta pe Panagiotis Tachtsidis, după ce a avut un gest curios la adresa unui adversar, lovindu-l cu palma, în ultimul meci, care a adus eliminarea ardelenilor din sferturile de finală a Cupei României, în detrimentul lui Corvinul Hunedoara. Comportamentul nepotrivit i-a adus grecului direct cartonașul roșu, așa încât ratează următoarele meciuri tari din campionat, atât cu Rapid, cât și cu FCSB.
Din fericire pentru clujeni, nici Rapidul nu este în cea mai roz situație a sa, fiind singura care nu a câștigat niciun punct, în ultimele două etape de play-off și cu moralul „șifonat” după înfrângerea cu CS Universitatea Craiova. Deși având în plus un antrenor care pare bine „înșurubat”, Cristiano Bergodi (59 de ani), giuleştenii au și ei problemele lor: jucătorul eligibil U 21 - deși Andrei Borza a revenit printre titulari, după „escapada” din club, evoluţia lui nu a confirmat și, cum nici Robert Bădescu n-a strălucit în ultima devreme, Bergodi are un semn de întrebare mare.

Perioadă de foc pentru ardeleni

CFR Cluj are parte de un program plin de provocări, urmând ca, după meciul din Giulești, să întâlnească FCSB acasă, pe 14 aprilie și, mai apoi, Farul Constanța, în deplasare, în weekend-ul 19-21 aprilie. Momentan, ardelenii ocupă locul trei în play-off, ultimul care îi asigură obiectivul, având 28 de puncte, adică trei sub CS Universitatea Craiova, 10 sub FCSB, în aceeași situație aflându-se și Rapid. De cealaltă parte, giuleștenii primesc vizita lui Sepsi OSK Sfântu Gheorghe pe 15 aprilie, ca o săptămână mai târziu să înfrunte FCSB în deplasare și, o etapă după, pe campioana României la Constanța. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net