Revanșa, singura opțiune pentru tricolori marți, cu Muntenegru

Ultima actualizare:

De la ora 21.45, marți seară, Stadionul Giulești va ”fierbe” din nou. Naționala României joacă un nou meci decisiv, de data aceasta contra fotbaliștilor din Muntenegru. Aceiași care ne-au dat coșmaruri acum 10 zile, când ne-au învins în deplasare cu scorul de 2-0. Partida va fi în direct la Prima TV.

Edi Iordănescu (FOTO: EPA)
Edi Iordănescu (FOTO: EPA)

Al patrulea meci disputat de români în 10 zile vine cu griji legate de insuficienta recuperare a jucătorilor, dar și cu o dorință de revanșă cum de mult nu s-a mai văzut în sânul echipei. Toată lumea e decisă să demonstreze că prestația sub orice critică din Muntenegru a fost o întâmplare și că alta e fața echipei. Și ce prilej mai bun putea fi oferit decât disputarea manșei retur atât de devreme? ”Muntenegru are putere de luptă şi nu ne aşteptăm decât din nou la un joc foarte greu. Dar trebuie să depăşim orice barieră mentală, de uzură, şi să demonstrăm că jocul din Muntenegru a fost până la urma urmei un accident. Aşteptaţi-vă din nou că pot apărea schimbări şi ăsta e un semn de încredere pentru tot grupul de jucători. Mă simt în momentul de faţă mai exact în tot ce fac decât m-am simţit la prima acţiune. De la zi la zi simt că pot controla mai bine toate evenimentele din jurul echipei. După acest joc putem trage concluzii mai clar”, a spus Iordănescu după meci.

Ca de obicei la întâlnirile cu ziariștii, selecționerul face ca discuția să alunece spre propria persoană și de cât de greu îi e să facă față criticilor. “Probabil că oricare dintre dumneavoastră aţi fi fost în situaţia mea şi în pielea mea în ultimele zile aţi fi pus măcar o dată întrebarea dacă merită să primeşti toate atacurile, jignirile, umilinţele... Mărturisesc că şi eu mi-am pus o singură dată această întrebare şi răspunsul l-am găsit rapid: merită, pentru că e vorba de echipa naţională. Şi dragostea mea pentru echipa naţională este la cote foarte înalte”, a explicat antrenorul.

Oboseala, principala cauză a rezultatelor proaste?

Edward Iordănescu a vorbit şi despre programul meciurilor naţionalei, care face să se acumuleze oboseală. “Este un moment istoric, fără precedent, acest program, cu patru jocuri. Exceptând trecutul destul de îndepărtat când echipa naţională se afla la un turneu final nu ne-am mai confruntat cu astfel de situaţii. Provocarea este să gestionăm cât mai bine această situaţie. S-au strâns 18 zile de când suntem în cantonament. E o situaţie deloc uşoară, s-a strâns oboseală şi avem datoria să trecem peste toate aceste bariere, ca să putem să obţinem un rezultat din nou pozitiv şi să închidem cât se poate de bine această acţiune”, a mai afirmat el la întâlnirea cu ziariștii.

Înaintea meciului care va fi transmis în direct la Prima TV, de la ora 21.45, România este pe ultimul loc în clasament, cu 3 puncte. Pe locurile 3-4 se află Finlanda și Muntenegru, ambele cu 4 puncte, iar pe 1 Bosnia și Herțegovina, cu 5 puncte. Ultimele două partide din grupă ale tricolorilor, cu Bosnia și Herțegovina acasă și cu Finlanda în deplasare vor avea loc în luna septembrie.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net