S-a aflat data eliberării lui Dănuț Lupu din închisoare. Fostul fotbalist are „condiții speciale” în penitenciar. VIDEO

Fostul fotbalist, Dănuț Lupu, se află în acest moment încarcerat în Penitenciarul Rahova, unde a ajuns după ce a fost condamnat la închisoare cu executare pentru că a circulat cu mașina pe drumurile publice, fără permis, în formă continuată.

Dănuț Lupu ar putea fi eliberat din închisoare în primăvară / foto: captură TV
Dănuț Lupu ar putea fi eliberat din închisoare în primăvară / foto: captură TV

Fostul mare internațional își va ispăși pedeapsa în cele mai luxoase celule din Penitenciarul Rahova inaugurate, de curând, de ministrul Justiției, Alina Gorghiu.

Acum în vârstă de 56 de ani, Lupu a fost condamnat definitiv, în data de 2 octombrie, la 7 luni și 10 zile de închisoare. Având în vedere că la momentul respectiv nu era în țară, fostul fotbalist a ajuns în penitenciar șase zile mai târziu. Autoritățile îl dăduseră deja în urmărire internațională.

Lupu a fost încătușat în momentul în care a aterizat și dus direct la Penitenciarul Rahova, unde, conform procedurii, a fost băgat în carantină, pentru 21 de zile.

A ajuns în cele mai luxoase celule de „pe Rahova”

Pe perioada carantinei, Lupu a dormit într-o cameră situată în Secția a 2-a, folosită, în trecut, pentru încarcerarea deținuților violenți sau cu tendințe suicidale.

Apoi, el a fost transferat, temporar, la Secția a 3-a, destinată deținuților protejați, iar zilele următoare va fi mutat în Secția a 8-a, inaugurată pe data de 1 noiembrie de ministrul Justiției, Alina Gorghiu.

Aici, Dănuț Lupu își va ispăși pedeapsa în celule mari, spațioase, complet noi, destinate exclusiv condamnaților cu regim de executare deschis și semideschis. De asemenea, fostul mare internațional se va putea întoarce acasă la data de 3 martie 2024, notează Gândul.

Ce spune Alina Gorghiu despre noile celule din Penitenciarul Rahova

La inaugurarea noii secții de la penitenciarul Rahova ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a spus că în urma acestor investiții, fugarii României nu vor mai putea invoca condiții improprii de detenție în țara noastră și astfel instanțele din străinătate vor aproba mai repede extrădările.

Alina Gorghiu, ministrul Justiției: „Nu mai înregistrăm niciun caz de refuz al predării, în trecut, un motiv important pentru genul acesta de refuz erau condițiile proaste din penitenciare”.

Renovări s-au făcut în ultimii 2 ani în mai multe penitenciare din țară, în total, peste 700 de locuri de cazare noi la standarde europene.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net